Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταψήφισε τον ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Περιφέρειας

Τον αντιλαϊκό ταξικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση», στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε χτες μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εισαγωγικά σημείωσε ότι η διοίκηση του εκλεκτού της ΝΔ Γ. Πατούλη συνεχίζει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση που είχε η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ρ. Δούρου, ενώ ο προτεινόμενος προϋπολογισμός είναι κατά 90% ίδιος με αυτόν της προηγούμενης διοίκησης.

Υπογράμμισε ότι και αυτός ο προϋπολογισμός είναι προκλητικά ανεπηρέαστος από τις ανάγκες των πολλών, των κατοίκων της Αττικής, όπου ζει το 40 - 45% του πληθυσμού της χώρας. Δεν παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας εν μέσω της φονικής πανδημίας και μένει επίσης ανεπηρέαστος από το γεγονός ότι το 50% των φυσικών πνευμόνων της Αττικής κάηκε το καλοκαίρι. Σημείωσε ακόμα τα ζητήματα της τεράστιας ενεργειακής φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα, τους πολλούς θανάτους από την προσπάθεια ανθρώπων να ζεσταθούν με διάφορα μέσα.

Τόνισε ταυτόχρονα ότι «στην Οικονομική Επιτροπή παρελαύνουν εκατομμύρια ευρώ μέσα στα όρια των απευθείας αναθέσεων, με βαρύγδουπες εισηγήσεις για την ψηφιακή οικονομία και την "πράσινη" ανάπτυξη, που επί της ουσίας είναι "ζεστό" χρήμα σε επιχειρησιακούς ομίλους. Ενώ ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες είναι καθηλωμένο, παγωμένο και μειωμένο», οι δε εργαζόμενοι θα επωμισθούν και τη βαριά φορολογία με τους έμμεσους φόρους που μεταφέρονται και στα δημοτικά τέλη.

Αναφέρθηκε ακόμα στο ότι δίνεται προτεραιότητα στα έργα που έχουν πιστώσεις και όχι τα συνολικά προτεινόμενα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στα χαρτιά, από τα 890 τα πάνω από 550, ενώ συνολικά 392 κωδικοί είναι μηδενικοί. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από τα 106 εκατομμύρια ευρώ που είναι με πιστώσεις στην επιβαρυμένη από συσσωρευμένα προβλήματα Δυτική Αττική δίνονται μόλις 6 εκατομμύρια, στον Πειραιά 7,7 εκατ., ενώ η μερίδα του λέοντος πάει στον Κεντρικό Τομέα, δηλαδή ξανά εκεί που έχουν συμφέρον να επενδύσουν οι τουρ οπερέιτορς, οι μεγαλοξενοδόχοι, εμπορικές αλυσίδες και άλλοι ...αναξιοπαθούντες επενδυτές».

Επίσης, όπως και η προηγούμενη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά τα έργα στον Φαληρικό Ορμο για την ...Αθηναϊκή Ριβιέρα, «το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως έλεγε η κα Δούρου». Για τα αντιπλημμυρικά έργα, παρότι παρουσιάζεται το εικονικό ποσό των 414 εκατ. ευρώ, μόνο 18 έχουν πιστώσεις και αυτά είναι αποσπασματικά και μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη, ενώ στην Ανατολική Αττική και αλλού υπάρχει ακόμα το αίσχος των βόθρων και της έλλειψης δικτύου αποχέτευσης.

Ούτε λόγος βέβαια γίνεται στην πρόταση της διοίκησης για την ενίσχυση των δομών Υγείας, Εκπαίδευσης, παιδικών σταθμών.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, ανέδειξαν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, τις προτεραιότητες στις περιοχές όλης της Περιφέρειας για την αναβάθμιση στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών, για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, με ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρηματικούς ομίλους. Κάλεσαν, τέλος, τον λαό να συνεχίσει τον αγώνα για τη ζωή που του αξίζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξαναφέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την απαράδεκτη απόφαση για νέα χωματερή στη Φυλή (2019-10-11 00:00:00.0)
Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για αποκλεισμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τηλεοπτική συζήτηση (2019-05-15 00:00:00.0)
Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της διοίκησης της Περιφέρειας (2018-12-04 00:00:00.0)
Αρνήθηκε συζήτηση και απόφαση ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων (2016-01-30 00:00:00.0)
«Αντιμνημονιακοί» και «μνημονιακοί» ψήφισαν μαζί τον προϋπολογισμό (2014-11-22 00:00:00.0)
Τίποτα φιλολαϊκό από τους υποψήφιους του ευρωμονόδρομου (2014-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ