Τρίτη 4 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δραματικά μειωμένα τα δωρεάν rapid test

Ανακοινώσεις από τις ΤΟ Δήμου και Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Την ευθύνη της κυβέρνησης για τη δραματική μείωση της δυνατότητας διενέργειας μαζικών και δωρεάν μοριακών ελέγχων και rapid test, εξαιτίας της εκρηκτικής κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στα Δημοτικά Ιατρεία, με αποτέλεσμα ο λαός της περιοχής να αναγκάζεται να πληρώνει αδρά σε φαρμακεία, ιδιωτικά εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές, αναδεικνύουν με ανακοινώσεις τους οι Τομεακές Οργανώσεις Δήμου Θεσσαλονίκης και Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης αναδεικνύει ότι τις τελευταίες μέρες έχουν μειωθεί δραματικά (πάνω από 50%) τα σημεία όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test στον δήμο Θεσσαλονίκης, έναν από τους πιο επιβαρυμένους στη χώρα. Χαρακτηριστικά, σταμάτησαν να διενεργούνται rapid test στην Κάτω Τούμπα (8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης), στου Χαριλάου (6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης) και στην Τριανδρία (14ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης). Στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου κατοικούν πάνω από 350.000 άνθρωποι και εργάζονται πολλές δεκάδες χιλιάδες παραπάνω, υπάρχουν μόνο τρία κλιμάκια σε δύο σημεία (ΔΕΘ και κτίριο Περιφέρειας) όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test!

Επίσης, το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που διενεργεί μοριακά τεστ, κάθε μέρα καταφέρνει να εξυπηρετεί ελάχιστους νοσήσαντες, λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών, και η πλειοψηφία οδηγείται αναγκαστικά στα ιδιωτικά πανάκριβα διαγνωστικά κέντρα, που αυτές τις μέρες κάνουν «χρυσές» δουλειές.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους άλλους δήμους, όπως αναφέρει η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Οι ουρές σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και διαγνωστικά κέντρα είναι ατελείωτες, με τον κόσμο να χρειάζεται να περιμένει ολόκληρες ώρες για να εξυπηρετηθεί. Τις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά σε όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη υπήρχαν καθημερινά 2 μόνο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για να εξυπηρετήσουν κατοίκους από 6 δήμους με συνολικό πληθυσμό κοντά στους 500.000 κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δήμους με χιλιάδες κόσμου, όπως ο δήμος Παύλου Μελά και ο δήμος Συκεών - Νεάπολης, αυτές τις μέρες δεν υπάρχει καμία μονάδα του ΕΟΔΥ. Μάλιστα ο δήμος Παύλου Μελά δεν έχει ούτε κάποιο Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι, ασθενείς, να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα προσπαθώντας να κάνουν τεστ, ενώ λόγω αυτής της κατάστασης αναγκάζονται να πληρώνουν τα μοριακά και τα rapid test σε φαρμακεία και ιδιωτικές κλινικές.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καλούν τον λαό με την πάλη του να επιβάλει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του. Συγκεκριμένα, να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάπτυξη νέων και σύγχρονων κλινών ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο και πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού για να τις στελεχώσει. Αμεσο άνοιγμα του «Παναγία» και του «Λοιμωδών», για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό και διάθεση ατομικών μέσων, όπως μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του λαού. Αμεσα μέτρα προστασίας στον ΟΑΣΘ, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων. Επίταξη 120 κλινών ΜΕΘ και των τουλάχιστον 1.000 κλινών νοσηλείας που έχουν οι 5 μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης. Επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των διαγνωστικών ελέγχων. Πρόσληψη εκπαιδευτικών και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ