Τετάρτη 5 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αδιαφορία και αναλγησία από το υπουργείο Εργασίας

Δύο μήνες τώρα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τα αναδρομικά συνταξιούχων που παίρνουν αναπηρικό επίδομα

Τα μεγάλα προβλήματα από τις αποφάσεις του e-ΕΦΚΑ, που ανακοινώνουν σε συνταξιούχους ΑμεΑ ότι «η σύνταξή τους δεν υπόκειται σε επανυπολογισμό και συνεπώς δεν δικαιούνται αναδρομικά», με την αιτιολογία ότι το αναπηρικό - παραπληγικό επίδομα (το λεγόμενο «εξωιδρυματικό επίδομα») θεωρείται «σώρευση συντάξεων ή πολλαπλές συντάξεις», έθεσαν στο υπουργείο Εργασίας με σχετική Ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για συνταξιούχους που λαμβάνουν μία μόνο σύνταξη, συνταξιοδοτήθηκαν με περισσότερα από 30 χρόνια Ασφάλισης και λαμβάνουν ως άτομα με ποσοστό αναπηρίας 85% και πλέον το παραπάνω επίδομα.

Ομως, τόσο το υπουργείο όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αντί να σκύψουν στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί αυτή την ευάλωτη ομάδα συνταξιούχων και να δώσουν λύση, συνεχίζουν να επιδεικνύουν αναλγησία και αδιαφορία. Ετσι απαντώντας στην Ερώτηση των βουλευτών του Κόμματος, ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Τσακλόγλου, ενώ αναγνωρίζει πως «το εξωιδρυματικό επίδομα δεν καταλαμβάνεται από τις ανωτέρω διατάξεις και συνεπώς δεν υπόκειται σε επανυπολογισμό και δεν τίθεται ζήτημα σώρευσης με σύνταξη που επανυπολογίζεται», εντούτοις δεν προχωρά στην επίλυσή του.

Και όχι μόνο αυτό. Στην ίδια απάντηση προς τους βουλευτές δηλώνει πως «δεν υφίσταται κανένα θέμα, αφού όλα τα πρόσωπα που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή έχουν λάβει και τις δικαιούμενες αυξημένες παροχές».

Ομως, όπως καταγγέλλουν συνταξιούχοι δικαιούχοι της προσαύξησης της σύνταξης και των αναδρομικών που τους αναλογούν, μέχρι τώρα, δύο μήνες τουλάχιστον μετά την Ερώτηση που υποβλήθηκε, συνεχίζουν να μην λαμβάνουν το νέο αυξημένο ποσό της σύνταξης που δικαιούνται, όπως και τα αναδρομικά από το φθινόπωρο του 2019. Αλλά, όπως φαίνεται ο ...φόρτος στο υπουργείο Εργασίας είναι μεγάλος, π.χ. για το πώς θα πετσοκόβονται συντάξεις, κι αυτό δεν τους επιτρέπει να κάνουν έστω την παραπάνω διόρθωση για να πάψει η ταλαιπωρία των συνταξιούχων, που ανήκουν μάλιστα σε ευάλωτη ομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν δικαιούνται αναδρομικά λόγω του νόμου Κατρούγκαλου (2023-08-03 00:00:00.0)
Οταν οι θύτες επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος... (2023-05-18 00:00:00.0)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα μείωση των συντάξεων (2022-01-11 00:00:00.0)
Το νέο «τσεκούρι» και η αλήθεια πίσω από τον κάλπικο καβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ (2018-07-07 00:00:00.0)
Κοροϊδεύουν με μαγειρεμένα στοιχεία (2016-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ