Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΙΟ
Συνεχίζουν να βρίσκουν πτώματα ξεριζωμένων

Μετά την ανεύρεση σορού γυναίκας την περασμένη Τετάρτη σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε βραχώδες σημείο στην παραλία Λιβάδι, ανατολικά της Φολέγανδρου, που εκτιμάται ότι ανήκει σε επιβάτιδα σκάφους με ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που είχε ναυαγήσει στις 21/12/2021 έξω από το νησί, εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα πτώματα που επέβαιναν στο σκάφος αυτό.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη εντοπίστηκαν τέσσερα πτώματα σε παραλίες της Νάξου και της Πάρου. Στην Πάρο, πτώμα εντοπίστηκε στην παραλία Πουλιού. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για ένα κορίτσι ηλικίας 12 χρόνων.

Νωρίτερα, οι αρχές εντόπισαν άλλα τρία πτώματα σε δύο διαφορετικές παραλίες της Νάξου. Πρώτα βρέθηκε στην Αγιασσό το πτώμα ενός παιδιού, ένα κορίτσι περίπου 13 χρόνων. Λίγο αργότερα, στο Πυργάκι εντοπίστηκε το πτώμα μίας γυναίκας 30-35 χρόνων. Λίγες ώρες μετά βρέθηκε ακόμα ένα πτώμα στην Αγιασσό. Πρόκειται για άνδρα περίπου 20-25 χρόνων. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν στην αναγνώρισή τους.

Στην αρχή το ναυάγιο είχε τρεις νεκρούς, 13 διασωθέντες (8 άνδρες, 4 εφήβους και μία γυναίκα, κατά μαρτυρίες συριακής, αιγυπτιακής και ιρακινής καταγωγής), αλλά απροσδιόριστο αριθμό αγνοουμένων.

Πτώμα παιδιού βρέθηκε σε παραλία στη Νάξο και το περασμένο Σάββατο. Το μεσημέρι ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Νάξου για τον εντοπισμό ενός πτώματος στην παραλία Αλυκό, μπροστά από εστιατόριο. Ηταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Το παιδί είχε κανονική διάπλαση, ηλικίας τριών χρόνων περίπου, ύψους 0,85 μ. περίπου και ήταν ντυμένο με δύο μπλούζες χρωμάτων μπορντώ και καφέ, μπλε ριγέ κάλτσα στο δεξί πόδι, εμπριμέ σαλιάρα και πιπίλα κρεμασμένη σε κορδόνι με χάντρες. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα ακόμη θύμα των δύο ναυαγίων με σκάφη που μετέφεραν ξεριζωμένους, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις Κυκλάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ