Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Ισχυρή σεισμική δόνηση

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 2 χλμ. δυτικά της Φλώρινας, με εστιακό βάθος 14,1 χλμ. Οι κάτοικοι της πόλης βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα έως τη Λάρισα.

Στην συνέχεια καταγράφηκαν άλλες σεισμικές δονήσεις άνω των 3 βαθμών και πολλές άλλες μικρότερες, φαινόμενο που σύμφωνα με τους επιστήμονες θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, ως αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία. Από τον μεγάλο σεισμό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε πολλά κτίρια, κατοικίες και καταστήματα, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές πλην ελάχιστων υλικών ζημιών σε οχήματα από πτώση καμινάδων ή κεραμιδιών και σε ορισμένα παλιά κτίρια, από τα οποία έχουν αποκολληθεί σοβάδες, με αποτέλεσμα τα σημεία αυτά να έχουν αποκλειστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός πολίτη.

Χτες και σήμερα οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας παρέμειναν κλειστοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ