Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου και φίλου ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η. Σ.

***

ΦΩΤΟ 3

Τον Σεπτέμβρη του 2004 «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ από το Γαβαλοχώρι Αποκορώνου Χανίων. Από νέος οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Η «ανταμοιβή» του ήταν 4 χρόνια στις φυλακές Ιτζεδίν στο Καλάμι Χανίων. Παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του ΚΚΕ.

Στο Γαβαλοχώρι και στο Κόκκινο Χωριό γεννήθηκαν και οι δύο αντάρτες ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ, που 35 ολόκληρα χρόνια έζησαν κυνηγημένοι από το κράτος και το παρακράτος.

Στη μνήμη τους η οικογένεια του Γιάννη Χατζηδάκη προσφέρει 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Λογιστών.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γιαγιάς ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΤΣΙΓΑΡΑ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής της ΚΝΕ.

Μυρσίνη Μπέλλου

***

ΦΩΤΟ

Την Τετάρτη 29/12/2021 «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΚΑΤΙΑ ΖΑΜΠΟΥΚΟΥ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 από γονείς κομμουνιστές, αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε δράση στο μαζικό κίνημα. Ιδιαίτερα την περίοδο της δικτατορίας συνέβαλε σε ό,τι της ζήτησε το Κόμμα, στηρίζοντας τον παράνομο κομματικό μηχανισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ
Στη συνέχεια γίνεται μέλος του Κόμματος το 1977, συνεχίζοντας να προσφέρει όπου τη χρέωσε το Κόμμα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου και για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ζωγράφου.

Η συντρόφισσα Κάτια στάθηκε σε όλη της τη ζωή πιστή στις αρχές και στην ιδεολογία του Κόμματός μας.

Στη μνήμη της, σύντροφοι και φίλοι από την ΚΟΒ Ιλισίων προσφέρουν στο ΚΚΕ 345 ευρώ για την Οικονομική του Εξόρμηση.

***

Στις 5 Γενάρη «έφυγε» ο φίλος και αγωνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, μετά από μάχη με την επάρατο νόσο. Μετά από επιθυμία της οικογένειάς του, φίλοι και σύντροφοι καταθέτουμε,, αντί στεφάνων, 190 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λιμανιού.


ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΙΑ ΖΑΜΠΟΥΚΟΥ
ΚΑΤΙΑ ΖΑΜΠΟΥΚΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ