Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ «E-FOOD»
Στάση εργασίας σήμερα για το νέο θανατηφόρο «ατύχημα»

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. οι διανομείς που εργάζονται στην «e-food» στην Αττική, με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου τους την ώρα που πάλευε για το μεροκάματο στους δρόμους. Συγκεκριμένα, ο 44χρονος Χ. Ζ. έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς σε ατύχημα που έγινε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

«Δεν ανεχόμαστε να χυθεί κι άλλο αίμα για τα κέρδη των εταιρειών. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία για την υγεία και την ασφάλειά μας», τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, που έχει προκηρύξει τη σημερινή κινητοποίηση. Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου.

Οπως καταγγέλλει, η εταιρεία γνώριζε από την πρώτη στιγμή για το ατύχημα, καθώς αυτό έγινε την ώρα που ο εργαζόμενος δούλευε, «όμως επέλεξε να μην ενημερώσει συγκεκριμένα, ώστε να αποφύγει τον χαρακτηρισμό του εργατικού ατυχήματος και ό,τι ευθύνες συνεπάγεται».Ο αδικοχαμένος εργαζόμενος δούλευε με το καθεστώς του freelancer, δηλαδή ως «συνεργάτης», που πληρωνόταν με το κομμάτι, και αντιμετώπιζε «τις γνωστές και απαράδεκτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας», όπως τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας, η απαράδεκτη «αξιολόγηση», οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, η δουλειά σε άσχημες καιρικές συνθήκες, η πρακτική η συντήρηση των οχημάτων να βαραίνει τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες.

«Ενα πράγμα έχουμε σίγουρο, ότι όπως δεν συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, έτσι δεν θα συμβιβαστούμε και με τον θάνατο. Δεν θα δεχτούμε να βρεθούν κι άλλοι στη θέση όσων έχασαν τη ζωή τους ή σακατεύτηκαν την ώρα της δουλειάς, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας μας», τονίζει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ