Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ
Παίζουν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα για να ζεσταθούν...

Νεκρή 86χρονη στη Λευκάδα

Συνεχίζουν μέσα στο καταχείμωνο και την κακοκαιρία οι πυρκαγιές σε κατοικίες, με νεκρούς και τραυματίες. Πολλές προέρχονται από θερμαντικά σώματα, σόμπες ξύλων ή ηλεκτρικές που χρησιμοποιούνται από νοικοκυριά, για να μπορέσουν να ζεσταθούν, ελλείψει άλλου μέσου, την ώρα που η τιμή του ρεύματος μέρα με τη μέρα αυξάνεται κατακόρυφα.

Μία 86χρονη έχασε χτες τη ζωή της από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της στην Απόλπαινα Λευκάδας. Στο σημείο επιχείρησαν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Αλλα 4 άτομα τραυματίστηκαν χτες, με ελαφρά εγκαύματα στα πόδια, από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε διαμέρισμα στη Νέα Ερυθραία. Η φωτιά σημειώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στο σημείο επενέβησαν 11 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Πριν από την άφιξη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο σημείο, από το διαμέρισμα είχαν καταφέρει να βγουν 2 άτομα έχοντας υποστεί εγκαύματα. Αλλα 2 βγήκαν όταν έφτασε η δύναμη της Πυροσβεστικής. Η φωτιά είχε σβήσει πριν φτάσουν οι πυροσβέστες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Στο Αγρίνιο κινδύνεψαν ηλικιωμένοι από πυρκαγιά στο διαμέρισμά τους. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα έκτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Παναγοπούλου. Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και χρειάστηκε να σπεύσουν πυροσβέστες ώστε να απεγκλωβίσουν τους δύο ηλικιωμένους ενοίκους του, έναν 75χρονο και μία 66χρονη, οι οποίοι μετά τον απεγκλωβισμό τους με κλιμακοφόρο όχημα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας, το 22,7% του πληθυσμού της χώρας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% του πληθυσμού δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ