Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τίποτα δε μας χωρίζει... »

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συζητηθεί (4/3) η καταγγελία κατά της ΑΕΠΙ, που υπέβαλαν οι συνθέτες Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Μαμαγκάκης, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Κουμεντάκης και η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών. Οι παραπάνω δημιουργοί, δύο εβδομάδες μετά τη συνέντευξη Τύπου ομοτέχνων τους «υπό την υψηλή εποπτεία της ΑΕΠΙ», επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους και απαντούν σε όσους τους θεώρησαν ύποπτους εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων:

«Κανείς από εμάς δεν επιθυμεί τη διάλυση της ΑΕΠΙ», σημειώνουν, υπογραμμίζοντας ότι «ο μόνος στόχος μας είναι πώς θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες, που παρέχει στους δημιουργούς και κυρίως πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά, δίκαια και με διαφάνεια. Εάν προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση η ΑΕΠΙ θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή. Υποτιμά τη νοημοσύνη μας η υπερβολή και κινδυνολογία που υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να την "κλείσει"».

Αναφέρουν, επίσης, ότι τίποτα δεν τους χωρίζει από τους συναδέλφους τους και οποιαδήποτε προσπάθεια να εμφανιστεί η καταγγελία τους ως «αντιπαράθεση μεταξύ δημιουργών ή ακόμα χειρότερα ως ύποπτη επίθεση με στόχο τη διάλυση της ΑΕΠΙ» αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό των μη πληροφορημένων μελών της και της κοινής γνώμης από την ουσία της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ