Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Διά ζώσης εξετάσεις με δυσχέρειες

«Η διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσχέρειες», διαπιστώνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που συνεδρίασε εκτάκτως προχτές. Σημειώνει ότι «για όσους φοιτητές καταστεί αδύνατη η συμμετοχή τους, λόγω νόησης και καραντίνας, θα ληφθεί μέριμνα ώστε να εξεταστούν με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, που θα καθοριστεί από τα ίδια τα πανεπιστήμια».

Σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στις έντονες ανησυχίες των φοιτητών, οι πρυτάνεις αναφέρουν πως «σε πιθανή επιδείνωση των κρουσμάτων και συνθηκών θα επανέλθουν, υιοθετώντας ευέλικτους και πιο ασφαλείς τρόπους λειτουργίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους». Καλούν δε τα αρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, «να προσφέρουν τη δυνατότητα για τον έλεγχο, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τα κατάλληλα διαγνωστικά μέσα».

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που συμμετείχε στη Σύνοδο, αναφέρθηκε στη δυνατότητα σε φοιτητές που νοσούν να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο, με ρυθμίσεις αν χρειαστούν για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου. Κατά τ' άλλα, η υπουργός υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός και η εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν «εξασφαλίζουν τη συνέχιση της εξαιρετικής πορείας της διά ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ