Τρίτη 18 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Απαιτούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και σχεδιάζουν τη συνέχιση του αγώνα

Την Παρασκευή 21 Γενάρη θα συνεδριάσει το Συντονιστικό. Νέο δικαστήριο από την ΕΕ για τις δήθεν «κρατικές ενισχύσεις»

Αμεση ενημέρωση για το πώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασφαλίσει την ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, απαιτούν τα Σωματεία της εταιρείας, σχεδιάζοντας παράλληλα τη συνέχιση του αγώνα με νέες πολύμορφες δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 21 Γενάρη θα συνεδριάσει το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να εκτιμήσει τη μέχρι τώρα κατάσταση και, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα σημειωθούν τη βδομάδα που διανύουμε, να λάβει σχετικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει στη συνέχεια και την πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πήρε απόφαση για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στο τέλος του Γενάρη, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να αποφασίσουν και να σχεδιάσουν τις επόμενες ενέργειες και δράσεις.

Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μέσα από Γενικές Συνελεύσεις έχουν απορρίψει την παγίδα των «κοινωνικών πακέτων» που υπόσχεται η κυβέρνηση προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων στις απολύσεις τους. Με ενότητα και συσπείρωση συνεχίζουν τον αγώνα τους απαιτώντας τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει με κάθε τρόπο να κρατήσει δεμένη σφιχτά στον λαιμό της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων τη θηλιά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης, εντείνοντας την πίεση με το πρόστιμο των δήθεν κρατικών ενισχύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 27 Γενάρη, αναμένεται να εκδικαστεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ενδεχόμενο αναίρεσης σχετικής απόφασης του Μάρτη του 2020. Η συγκεκριμένη απόφαση δικαίωνε τη ΛΑΡΚΟ και μείωνε το πρόστιμο από 135 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά επιβληθεί σε 105 εκατ. ευρώ, καθώς αποδέχτηκε ότι το δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ που είχε λάβει η ΛΑΡΚΟ από την Αγροτική Τράπεζα το 2008 δεν αποτελούσε κρατική ενίσχυση.

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα των δήθεν κρατικών ενισχύσεων που έλαβε η ΛΑΡΚΟ το 2008, το 2009 και το 2011 και αφορούσαν είτε λήψη δανείων με εγγύηση του Δημοσίου είτε συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αξιοποιήθηκε από την ΕΕ ως μοχλός πίεσης ώστε να προχωρήσουν σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις οι σχεδιασμοί διάλυσης και παράδοσης της ΛΑΡΚΟ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ