Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων σε Πρυτανείες

Σε ΑΠΘ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στην Πρυτανεία του ιδρύματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές, κρατώντας πανό που ανέγραφε «Η καταστολή δεν θα περάσει - πάρτε μέτρα για ασφαλή εξεταστική», απαίτησαν μέτρα για την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην εξεταστική για όλους τους φοιτητές.

Στην παρέμβασή τους στη Σύγκλητο, εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων τόνισαν μεταξύ άλλων πως την ίδια περίοδο που η εξεταστική είναι στον «αέρα», στον προσανατολισμό του υπουργείου, της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών είναι η προετοιμασία της εισόδου των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στα πανεπιστήμια και η διαμόρφωση νέου νόμου - πλαισίου που θα δένει ακόμα περισσότερο το πανεπιστήμιο με τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν πως οι πρυτανικές αρχές τήρησαν για ακόμη μία φορά «σιγή ιχθύος» στα ζητήματα που έθεσαν οι εκλεγμένοι φοιτητές - συνδικαλιστές και παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, καθώς σε παράσταση διαμαρτυρίας έχουν καλέσει για σήμερα, Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής, με αφορμή τις αποφάσεις για τη διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων αλλά και τους όρους που αποφάσισε η Πρυτανεία του ΑΠΘ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής.

  • Συνεχίζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε από τη μαζική Γενική Συνέλευσή τους, οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) πραγματοποίησαν χτες νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία ζητώντας απαντήσεις στα αιτήματά τους, βρέθηκαν ωστόσο απέναντι σε κλειστές πόρτες. Οι φοιτητές του ιδρύματος συμμετέχουν στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ