Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Καταδικάζουν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, με στόχο να εμποδίσουν την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης ενόψει του αυριανού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Η επίθεση έγινε χτες το πρωί, τη στιγμή που μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου προσπαθούσαν να οργανώσουν τον αγώνα τους και να καλέσουν τους συμμαθητές τους σε μαζική Γενική Συνέλευση για να «κλείσουν» με κατάληψη το σχολείο τους μετά από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες και με αιτήματα για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία, για να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων και οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό. Εκείνη την ώρα, φασιστικές ομάδες μέσα και έξω από το σχολείο εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου και άρχισαν να επιτίθενται. Αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια με προπηλακισμούς προσπάθησαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία και κατέβασαν το πανό που ανέγραφε «Δεν θυσιάζουμε τα όνειρα, την υγεία και τη μόρφωσή μας».

Επίθεση δέχτηκε και η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας που βρισκόταν έξω από το σχολείο και μοίραζε το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο.

Εξω οι φασίστες από τα σχολεία

Την επίθεση των φασιστικών ομάδων καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις τους η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Καλούν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να στήσουν μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά και να δώσουν αγωνιστική μαζική απάντηση με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ποιος είναι ο ρόλος τους: «Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης! Εχουν βάλει πλάτη και με τα λόγια και με τις πράξεις τους στις επιλογές της κυβέρνησης για ένα σχολείο χωρίς μέτρα προστασίας, ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο! Αλλιώς γιατί να θέλουν να διαλύσουν τον αγώνα μας;

Απομονώνουμε με κάθε τρόπο αυτές τις ομάδες. Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν.

Η καλύτερη απάντηση είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης, του οργανωμένου αγώνα!

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας».

Η Ομοσπονδία Γονέων αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης είναι «οι ίδιοι γνωστοί "μαθητές" που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα. Δεν θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα! Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία».

Παράλληλα καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμβάλουν με δράσεις μέσα στα σχολεία οι οποίες θα αποκαλύπτουν την εγκληματική - δολοφονική φύση του φασισμού, και που θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης, του συλλογικού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ