Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ο αγώνας συνεχίζεται!

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-

Δεκάδες χιλιάδες Αργεντινών συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπουένος Αϊρες, για να ενδυναμώσουν τον αγώνα τους, να απαιτήσουν και διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και να σφυρηλατήσουν συμμαχίες, να αναπτύξουν εναλλακτικές προτάσεις για την οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις αυτές όμως δε σταματούν εδώ... Σε δυναμικές διαδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό όλων των δρόμων της Αργεντινής και θα καταλήξουν σε πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο Κάσα Ροσάδα, στη γνωστή και από τις συνεχείς κινητοποιήσεις των αγνοούμενων της χούντας Πλατεία Μαΐου, στην καρδιά του Μπουένος Αϊρες, κάλεσε το βράδυ της Κυριακής, με την αυλαία της κινητοποίησης, η οργάνωση ανέργων «πικετέρος» τα εκατομμύρια των ανέργων και των φτωχών της χώρας.

Η εθνική ημέρα δράσης των «πικετέρος» που διεκδικούν μία θέση εργασίας θα κηρυχτεί την ημέρα της επετείου των δύο μηνών από τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τον κόσμο, στις 20 Φλεβάρη, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι πολίτες της ταλανιζόμενης λατινοαμερικανικής χώρας βλέπουν τις εξελίξεις υπό τελείως διαφορετικό πρίσμα από αυτό του Πάπα Ιωάννη Παύλου, που δήλωσε ότι η δημοκρατία στην Αργεντινή είναι σε κίνδυνο!

Εξάλλου, οι δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό, κινητοποιήσεις όπου άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα που η κυβέρνηση και οι οικονομολόγοι απέτυχαν να λύσουν.

Την Τετάρτη 13 Φλεβάρη έγιναν πολλαπλές συγκεντρώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο κέντρο του Μπουένος Αϊρες, όπου άνεργοι πραγματοποίησαν αποκλεισμό των διυλιστηρίων και της προβλήτας της Repsol-YPF, μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού εταιρίας της χώρας. Την Παρασκευή 15/02, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο, για να καταλάβουν την Plaza de Mayo για ένα cacerolazo, που δεν είναι άλλος από τον παραδοσιακό πλέον τρόπο διαμαρτυρίας με το χτύπημα γυαλικών και σκευών μαγειρικής και κατασκήνωση για όλη τη νύχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ