Σάββατο 22 Γενάρη 2022 - Κυριακή 23 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στην υποβάθμιση για την πλήρη λειτουργία του

Συνεχίζεται η μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης, έχοντας στο πλάι τους φορείς και κατοίκους της Βόρειας Αθήνας αλλά και υγειονομικούς από όλα τα νοσοκομεία, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσουν οι εφημερίες για να μετατραπεί σε «mega εμβολιαστικό κέντρο» για παιδιά. Θυμίζουμε ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις την περασμένη βδομάδα βρήκαν απέναντί τους ακόμα και τα ΜΑΤ, που επιστρατεύτηκαν από την κυβέρνηση για να «υπερασπιστούν» το κλείσιμο ουσιαστικά του ενός από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι, κόντρα στα σχέδια υποβάθμισης του Παίδων Πεντέλης, απαιτούν την επαρκή στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, παιδιατρικά τμήματα στα υπόλοιπα νοσοκομεία, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με απεμπλοκή των νοσοκομείων από τους εμβολιασμούς και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Την περασμένη Πέμπτη, με απόφαση της Συνέλευσης του Ιατρικού Προσωπικού του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, συγκροτήθηκε επιτροπή ιατρών, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης για αναστολή των εφημεριών. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης θα συμμετάσχουν την Τετάρτη στην πανελλαδική στάση εργασίας και στη 1 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και σε άλλες πολύμορφες δράσεις.

Σημειώνεται ότι την απόφαση για στάση εργασίας έχει πάρει η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, στην οποία συμμετέχουν σωματεία και σύλλογοι υγειονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ