Σάββατο 22 Γενάρη 2022 - Κυριακή 23 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ξεκίνησαν οι επισκέψεις αντιπροσωπειών του ΚΚΕ σε στρατιωτικά νοσοκομεία

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
Επίσκεψη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στο πλαίσιο περιοδειών που θα πραγματοποιηθούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ, τον Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α. και βουλευτή του Κόμματος, και τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο ε.α., συναντήθηκε αρχικά με τον διευθυντή του ΝΝΑ και τον διευθυντή Διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΝ, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο 251 ΓΝΑ, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κόμματος για την Υγεία και για τη διαχείριση της πανδημίας εδώ και δύο χρόνια, για τις συνέπειες από τη διαρκή υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που επεκτείνονται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από την ενημέρωση των διοικήσεων των Νοσοκομείων, που απάντησαν και στα ερωτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία του Κόμματος, αναδείχθηκε ότι η πίεση που δέχονται λόγω της πανδημίας αφορά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, με ενδεικτική την αναστολή του 40 - 50% των τακτικών χειρουργείων, ενώ σημαντικό μέρος του προσωπικού είναι εκτός του νοσοκομείου, π.χ. σε εμβολιαστικές γραμμές. Παρατέθηκαν και άλλα προβλήματα, ανάμεσά τους οι χρωστούμενες άδειες, οι συσσωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα δύο νοσοκομεία, η εξαίρεση από το επίδομα για την Covid του προσωπικού του ΝΝΑ γιατί ήταν εκτός νοσοκομείου και παρότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης, όπως στα θεραπευτήρια πλοίων, σε rapid test κ.α.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε υπόψη των διοικήσεων μια σειρά από ζητήματα, πολλά από τα οποία είχαν συζητηθεί και κατά την πρόσφατη συνάντηση του Κόμματος με τις Ενώσεις των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αττικής, που ανήκουν στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Συγκεκριμένα, έθιξε προβλήματα που αφορούν τις συνθήκες και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας στο εν ενεργεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους στρατευμένους, στους απόστρατους αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στις 24 Γενάρη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στη 1 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ