Σάββατο 22 Γενάρη 2022 - Κυριακή 23 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ 24ΧΡΟΝΗΣ
Ερευνα για κύκλωμα μαστροπείας και εμπλοκή γόνων πλουσίων

Οργή και αγανάκτηση συνεχίζει να προκαλεί η καταγγελία βιασμού 24χρονης γυναίκας την Πρωτοχρονιά σε σουίτα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης από γόνους μεγάλων επιχειρηματικών τζακιών. Οι πληροφορίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναδίνουν δυσωδία, ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι, των «αξιών» της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, της υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας, της αντιμετώπισής της ως σεξουαλικού «λάφυρου».

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, μετά την καταγγελία της 24χρονης Γ. Μπίκα την 1η Γενάρη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, έχει απαγγελθεί κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς συναίνεση στον 27χρονο Β. Λεβέντη, γιο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο συγκεκριμένος σε δήλωσή του ζητάει να αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ «ισότιμα με την μηνύτρια» και «να μην προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς τοξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας».

Επίσης, εξετάζονται άλλοι 4 νεαροί, ο αδελφός του βασικού κατηγορούμενου και άλλοι γόνοι πλούσιων οικογενειών, καθώς και ο Μ. Παπαδόπουλος που φέρεται να διοργάνωσε το ιδιωτικό πάρτι για λογαριασμό των πλουσιόπαιδων και προσκάλεσε την 24χρονη.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας και υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Η όλη υπόθεση επίσης απασχολεί και τις κυπριακές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, μετά από καταγγελίες για προώθηση γυναικών από κύκλωμα που έχει διασυνδέσεις και στην Κύπρο.

Μάλιστα, αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση για δωρεά που έκανε (για μουσείο στη Δήλο), λίγες μέρες μετά τον βιασμό το ίδρυμα «International Foundation for Greece», στο οποίο μέλος του ΔΣ είναι ο κύριος κατηγορούμενος, με την κυβέρνηση να σπεύδει να την ανακαλέσει.

Την περασμένη Πέμπτη κατέθεσαν και πάλι οι νεαροί που εμπλέκονται στην υπόθεση και έχουν περιγράψει διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη ενώ κατασχέθηκαν και κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, τις επόμενες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης του δείγματος των ούρων της 24χρονης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ελβετία, και ελέγχεται αν της χορηγήθηκε κάποια ουσία. Η νεαρή κοπέλα στις καταθέσεις της θεωρεί ότι μπορεί να της έριξαν κάτι στο ποτό που έπινε, που την έκανε έρμαιο στις διαθέσεις των νεαρών. Σε νέα κατάθεσή της, την Παρασκευή, η 24χρονη κάλεσε «να μιλήσουν όλα τα κορίτσια, ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν τέτοιου είδους καταστάσεις».

Επιπλέον, λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα, ανακοινώθηκε και προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου επειδή διέρρευσαν σε ΜΜΕ δημόσια έγγραφα από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση στην αστυνομία.

Τέλος, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απόπειρας παράνομης βίας», μετά την καταγγελία της 24χρονης ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από τον δικηγόρο Θ. Αλεξόπουλο, που έχει αναλάβει τον κύριο κατηγορούμενο. Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ο δικηγόρος είναι μέλος, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την ιδιότητά του μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΚΚΕ: Να δυναμώσει το μέτωπο στις σάπιες «αξίες»

Σε σχόλιό του για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνιζε χαρακτηριστικά:

«Οσο επιτακτικό είναι να διερευνηθεί το συγκεκριμένο έγκλημα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες", που δημιουργεί και αναπαράγει η σημερινή κοινωνία, με τα εξίσου αποκρουστικά "ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών", στα φαινόμενα υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας.

Επιβεβαιώνεται ότι η "ασπίδα προστασίας" για κάθε γυναίκα, ώστε να βρει το θάρρος και την αντοχή να σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, αναπτύσσεται στη βάση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και όχι στην επιλεκτική και βολική "ευαισθησία" των διαφόρων influencers για περιστατικά κακοποίησης γυναικών».

Νέες κακοποιήσεις γυναικών

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες για κακοποιήσεις γυναικών συνεχίζονται. Στην Πάτρα, 29χρονη κατήγγειλε τον σύζυγό της για ξυλοδαρμό μπροστά στο 18 μηνών παιδί τους. Στην κατάθεσή της η γυναίκα κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με δράστη τον άνδρα της, γεγονός που την οδήγησε να εγκαταλείψει μαζί με το παιδί το σπίτι και να φιλοξενηθεί σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Η 29χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και αναμενόταν να απολογηθεί.

Επίσης, την Παρασκευή συνελήφθη 37χρονος κληρικός στα Πατήσια, πατέρας τριών παιδιών, μετά από καταγγελία 17χρονης, ότι την βίαζε κατ' εξακολούθηση. Ο παπάς κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεσή του το νεαρό κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάη του 2020, ενώ έρχονται στο φως και περιστατικά με άλλα κορίτσια της γειτονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ