Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εμμένει σε αντιδραστικές επιλογές

Συναντήσεις με τα ΔΣ των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ είχε χτες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Χωρίς δεσμεύσεις για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης, όπως ήταν αναμενόμενο, έληξε η χτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Χτες το βράδυ, ο υπουργός Παιδείας συζήτησε και με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ.

Το υπουργείο Παιδείας επαναβεβαίωσε την εμμονή του στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του απαντώντας με δείκτες και αναλογίες μαθητών ανά υπολογιστή και ανά εκπαιδευτικό στα αιτήματα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Οσο για τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, αυτά παραπέμπονται για ρύθμιση στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας. Ο υπουργός Παιδείας, χτες κοινοποίησε στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σχέδιο για την πρόσληψη των αναπληρωτών, για την οποία οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σχολιάζοντας τη στάση του υπουργείου Παιδείας, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επισημαίνει την εμμονή του υπουργείου στην πολιτική των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, στην αξιολόγηση που έχει συναντήσει την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών και στην απαρέγκλιτη τήρηση της πολιτικής λιτότητας στα πλαίσια της ΟΝΕ. Μετά από αυτά, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ για μια ακόμα φορά δηλώνει ότι απαιτούνται αιτήματα που θα συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ ενόψει της γενικής συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει το Σάββατο 23 Φλεβάρη. Η εισήγηση που παρουσιάζει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ στη βάση των καθηγητών προβλέπει 24ωρη απεργία στις 8 του Μάρτη και 48ωρη απεργία στις 11 και 12 του Απρίλη με νέες Γενικές Συνελεύσεις προέδρων των ΕΛΜΕ στις 22 του Μάρτη και 20 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ