Σάββατο 5 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 6 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Προωθούνται τα σχέδια των ομίλων ενάντια στις λαϊκές ανάγκες

Σε μία ακόμα ευθεία πρόκληση απέναντι στους πυρόπληκτους στο Μάτι, οι οποίοι 4 χρόνια μετά, ακόμα μετρούν τις πληγές τους, προχώρησε την Παρασκευή η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ψήφισε στην Ολομέλεια της Βουλής την αλλαγή των όρων της δωρεάς των 10 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η Κύπρος για τα θύματα. Οι αρχικοί όροι της σύμβασης προέβλεπαν την ανέγερση νοσοκομείου στην περιοχή.

Τώρα με το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η προσφορά θα κατευθυνθεί για την ανέγερση 14 κατοικιών των 7 διαμερισμάτων (χωρίς να διευκρινίζει τα κριτήρια των δικαιούχων), για την παράδοση χώρου που ανήκει στον Οίκου Ναύτου σε ιδιώτη για να λειτουργήσει επιχείρηση αναψυχής και άλλα που προωθούν τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στις ανάγκες των πυρόπληκτων και του λαού της περιοχής.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το ΚΚΕ κατήγγειλε και καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο, με τον ειδικό αγορητή του, Χρήστο Κατσώτη, να τονίζει ότι η αλλαγή της απόφασης για ανέγερση νοσοκομείου «προφανώς ήταν αξίωση των επιχειρηματιών της Υγείας που δεν θέλουν δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή», επισημαίνοντας πως συνολικά «η ανασυγκρότηση της περιοχής γίνεται με κριτήριο όχι τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για τη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής της Ανατ. Αττικής σε τουριστικό πόλο, ενταγμένο στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής».

Τόνισε ακόμη ότι είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με το οικιστικό σχέδιο που εφαρμόζεται, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την αντιμετώπιση νέων πυρκαγιών, τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ανεπαρκή, δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, αλλού ούτε και διέξοδος διαφυγής σε περίπτωση νέας πυρκαγιάς.

Κατήγγειλε ακόμα ότι, τόσα χρόνια μετά, πολλές οικογένειες πυρόπληκτων ζουν σε κοντέινερ, υπάρχουν ακόμα πυρόπληκτοι που δεν έχουν πάρει το σύνολο των αποζημιώσεων. Παράλληλα ανέδειξε και το μέγεθος της υποκρισίας της κοκορομαχίας που κυριάρχησε στη διάρκεια της συζήτησης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και καταψήφισε, για να «ξεπλύνουν» τις ευθύνες τους για το ότι συνυπογράφουν αυτήν την πολιτική. Υπέρ στο νομοσχέδιο ψήφισε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ