Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Απόβαση ... για γέλια!

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Εντρομοι και έκπληκτοι, οι ψαράδες της ισπανικής κωμόπολης Λα Λίνεα δε λα Κονθεπθιόν είδαν αμφίβιο σκάφος του βρετανικού πολεμικού ναυτικού να αποβιβάζει απόσπασμα 20 Σκοτσέζων πεζοναυτών.

Οχι... δεν επρόκειτο για βρετανική απόβαση στην Ισπανία. Η αποστολή ήταν η ακτή του Γιβραλτάρ, που βρίσκεται υπό βρετανική διοίκηση. Κάτι οι λάθος χάρτες, κάτι η ομίχλη, τους έστειλε στο ψαροχώρι!

Το ευτράπελο, που συνέβη τη Δευτέρα, αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η εφημερίδα Daily Record. Οπως αναφέρει, οι 20 πεζοναύτες, με υπερσύγχρονα όπλα και όλμους, βγήκαν στην παραλία της κωμόπολης και άρχισαν να σκάβουν για να δημιουργήσουν χαρακώματα, για να τους εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα δύο αστυνομικοί, οι οποίοι έκπληκτοι τους ρώτησαν τι συμβαίνει, για να αποκαλυφθεί ότι οι πεζοναύτες είχαν κάνει ...λάθος στην παραλία.

Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, οι πεζοναύτες επιβιβάστηκαν και πάλι στο σκάφος που τους μετέφερε και κατευθύνθηκαν προς τον προορισμό τους, ενώ το υπουργείο Αμυνας έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από το δήμαρχο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ