Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακίστηκε ο κύριος ύποπτος της δολοφονίας του Αλκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε χτες, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 23χρονος ο οποίος συνελήφθη αρχικά ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού και διώκεται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Ακόμα 8 άτομα 19 έως 23 ετών (επτά Ελληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής) συνελήφθησαν την Κυριακή και οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια χτες. Και οι οκτώ διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή. Οι περισσότεροι εμφανίζονται να είναι γνωστοί στους οπαδικούς κύκλους ως «σκληροί χούλιγκαν». Οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Οι απολογίες τους θα γίνουν τμηματικά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες «φωτογραφίζουν» ως δράστη της δολοφονίας έναν 21χρονο Ελληνα, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσά τους και δεν είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο φονικό όπλο βρέθηκαν δικά του αποτυπώματα.

Δύο ακόμα άτομα αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην δολοφονική επίθεση, ανάμεσά τους και ένας 20χρονος επίσης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος το Σάββατο διέφυγε στην Αλβανία.

Ο 23χρονος στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε ενεργή συμμετοχή. Ισχυρίστηκε ότι ήταν ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου. Εμφανίζεται να δήλωσε ότι στο αυτοκίνητό του ήταν και ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία. Επίσης φέρεται να είπε ότι δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά σκόπευαν να εντοπίσουν τους οπαδούς του Αρη και να τους εκφοβίσουν.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Αλκη άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές, λέγοντας ότι σκόπιμα διαχωρίστηκαν οι δικογραφίες κατά του 23χρονου κατηγορούμενου, δηλαδή αυτή της κατοχής όπλων που βρέθηκαν στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και τη δολοφονία. Είπε ότι «έπρεπε να κατασχέσουν τα όπλα τα οποία έφεραν γενετικό υλικό των δραστών, γεγονός που η αστυνομία παρέβλεψε». Επίσης, είπε ότι ήρθε στην κατοχή του φωτογραφία του 23χρονου κατηγορούμενου με τον γιο μιας ανώτερης αξιωματικού της αστυνομίας του Τμήματος Αθλητικής Βίας, που θα θέσει σε γνώση των ανακριτικών αρχών, και ότι «υπάρχουν επικίνδυνοι κακοποιοί που βρίσκονται στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ».

Στο μεταξύ, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ και απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων του Αρη για διάστημα δύο χρόνων επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 36χρονο υπεύθυνο Συνδέσμου του Αρη στην περιοχή Χαριλάου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, μεταλλικές και ξύλινες ράβδοι (με μια από αυτές να φέρει καρφιά), τούβλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα.

Με πρωτοβουλία του Αρη συγκεντρώθηκαν και θα αποσταλούν στους γονείς του 19χρονου Αλκη τα εκατοντάδες μπλουζάκια, κασκόλ και άλλα αντικείμενα που άφησε ο κόσμος στο σημείο της δολοφονίας.

Συνεχίζονται οι έφοδοι της Αστυνομίας σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών. Νωρίς χτες το μεσημέρι η Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε τέσσερις συνδέσμους δύο μεγάλων ομάδων στα νότια προάστια (Αγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη) και στο Περιστέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ