Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανοιχτό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ... για την ανατροπή ο Ολυμπιακός

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όπου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (20.00, Cosmote Sport 1) έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 της Τούμπας, δεσπόζει από πλευράς ενδιαφέροντος στις σημερινές τρεις εξ αναβολής ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Την ανατροπή καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός ενώ θεωρητικά την πρόκριση έχει κλειδώσει ο Παναθηναϊκός. Σημειώνεται πως στα ημιτελικά της διοργάνωσης ήδη έχει κλείσει θέση η Λαμία που απέκλεισε τον Αρη νικώντας τον με 1-0 στη ρεβάνς της Φθιώτιδας και ενώ ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 0-0.

Στο ΟΑΚΑ η γηπεδούχος ΑΕΚ σε μια περίοδο που ο προβληματισμός για τις εμφανίσεις της ομάδας περισσεύει διεκδικεί την πρόκριση προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του στόχου του Κυπέλλου, αλλά και να ανέβει ψυχολογικά μετά τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Στους «κιτρινόμαυρους» δεν λείπουν τα προβλήματα αφού απόντες θα είναι οι τραυματίες Βράνιες, Μάνταλος, Στάνκοβιτς και ο τιμωρημένος Μοχαμάντι. Στην άλλη πλευρά, ο κάτοχος του τίτλου ΠΑΟΚ με τη φόρα από το αήττητο σερί των 13 αγώνων (πρωτάθλημα - κύπελλο) και ανεβασμένος ψυχολογικά μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα επιδιώκει την πρόκριση θέλοντας να παραμείνει στην υπεράσπιση των περσινών κεκτημένων στον θεσμό. Από τους Θεσσαλονικείς θα απουσιάσουν οι Μιχαηλίδης, Τσόλακ και Βαρέλα.

Την ανατροπή της ήττας στον πρώτο αγώνα με 2-1 καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός στο Φάληρο υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό (18.00, Cosmote Sport 2). Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να αγωνιστούν με αλλαγές στο βασικό σχήμα ενόψει και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί με τους ευρωπαϊκούς αγώνες κόντρα στην Αταλάντα. Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός, στον οποίο η ήττα από τον ΠΑΣ έβαλε φρένο στο νικηφόρο σερί του τελευταίου διαστήματος, ευελπιστεί στο να ολοκληρώσει την έκπληξη που ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα στην έδρα του.

Με τον αέρα της νίκης με 4-0 στον πρώτο αγώνα ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στην Καρδίτσα με αντίπαλο την Αναγέννηση (15.00, Cosmote Sport 3) θέλοντας να σφραγίσει την παρουσία του στα ημιτελικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ