Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Μίνι ανασχηματισμός» από τον Τζόνσον

Σε μικρό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπ. Τζόνσον, στο φόντο του ντόρου γύρω από τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή του σε «κορονο-πάρτι» στη διάρκεια της περσινής καραντίνας.

Επανέφερε στην κυβέρνηση τον Τζέικομπ Ρις - Μογκ στη θέση του νέου υπουργού για τις «ευκαιρίες του Brexit», ο οποίος θα συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο προτείνοντας και μέτρα σχετικά με την «κυβερνητική αποτελεσματικότητα».

Επιπλέον, ο Κρις Χίτον Χάρις, πρώην υπουργός Ευρώπης στο υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνει επικεφαλής κομματικής πειθαρχίας, στη θέση του Μαρκ Σπένσερ, που αναλαμβάνει επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, στη θέση του Ρις - Μογκ.

Νωρίτερα χτες, ο Τζόνσον έγινε στόχος πιέσεων προκειμένου να ανακαλέσει τον πρόσφατο ισχυρισμό του έναντι του ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ότι δεν κατάφερε κατά τη θητεία του ως επικεφαλής της Εισαγγελίας να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης έναν από τους πιο διαβόητους παιδεραστές, τον τηλεπαρουσιαστή εκπομπών του BBC, Τζίμι Σάβιλ. Ο Στάρμερ έγινε προχτές στόχος προπηλακισμών και αποδοκιμασιών από διαδηλωτές που αναπαρήγαγαν αυτές τις κατηγορίες.

Χτες επίσης αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών έγινε στις αρχές του έτους στόχος σοβαρής κυβερνοεπίθεσης. Την είδηση ανακοίνωσε η ειδική ιστοσελίδα για θέματα κυβερνοασφάλειας The Stack, που ανέφερε ότι το υπουργείο κάλεσε την εταιρεία «BAE Systems Applied Intelligence» για να αντιμετωπίσει το συμβάν έναντι 467.326 λιρών. Αδιευκρίνιστο παραμένει το ποιος ευθύνεται για την επίθεση και τι ακριβώς επιπτώσεις είχε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ