Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Ο φόνος του Αλκη δεν θα ξεχαστεί»

Από την κινητοποίηση της Κυριακής

INTIME NEWS

Από την κινητοποίηση της Κυριακής
«Ο φόνος του Αλκη δεν θα ξεχαστεί! Στη βία του συστήματος καμία ανοχή!» ήταν το μήνυμα που έστειλαν το πρωί της Κυριακής μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη και πορεύτηκαν προς το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στην οδό Γαζή από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα που απηύθυνε ο Σύλλογος Γονέων του 79ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, του σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της δολοφονίας. Σε συμμετοχή κάλεσαν η Ενωση Γονέων Μαθητών Δ' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γυναικών Ε' Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης (μέλος της ΟΓΕ).

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων ανταποκρίθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της περιοχής, ενώ το «παρών» έδωσε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. Οι μικροί μαθητές των σχολείων της περιοχής πορεύτηκαν κρατώντας πανό κατά της βίας, ενώ στο σημείο της δολοφονίας άφησαν χαρτόνια με τα δικά τους μηνύματα καταδίκης της οπαδικής βίας και των εγκληματικών συμμοριών που δρουν ανενόχλητες στην πόλη.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων, «ο Αλκης, ένα νέο παιδί, δολοφονήθηκε στη γειτονιά μας, μπροστά στο σχολείο μας. Μας συγκλόνισε όλους και όλες, μας θύμωσε, μας κινητοποίησε. Δεν το περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο στην πόρτα μας. Δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι στη θέση του Αλκη μπορεί να βρεθεί ένα από τα δικά μας παιδιά. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν πρέπει να δούμε άλλα παιδιά να δολοφονούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ