Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Απαράδεκτο ψήφισμα συγκάλυψης των οπαδικών στρατών

Καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ψήφισμα που καταδικάζει τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», και μ' αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τις αιτίες αυτών των φαινομένων, μην καταδικάζοντας τη δράση φασιστικών ομάδων στα σχολεία απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και αφήνοντας ανοιχτή την «πόρτα» της εξίσωσης θυτών και θυμάτων, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με τις ψήφους της διοίκησης της Περιφέρειας και των άλλων παρατάξεων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Το ψήφισμα κάνει λόγο επίσης για τη σύσταση ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής για την πρόληψη και καταπολέμηση της οπαδικής και κάθε μορφής βίας.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν δικό τους ψήφισμα, που αναδεικνύει ότι η έξαρση των οργανωμένων επεισοδίων, η δημιουργία και η δράση οπαδικών στρατών, που μέσα τους φωλιάζουν φασιστικές συμμορίες, είναι σύμφυτες με τη σήψη και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, καθώς αξιοποιούνται για τις οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στην τοποθέτησή του εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου Αλκη, δήλωσε οργή και αγανάκτηση για την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών συμμοριών στις γειτονιές και στα σχολεία της περιοχής και απαίτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, να συλληφθούν γρήγορα όλοι οι ενορχηστρωτές και εκτελεστές της αποτρόπαιας επίθεσης και δολοφονίας.

Οπως είπε, η συγκεκριμένη δολοφονία «είναι αποτέλεσμα της δράσης εγκληματικών συμμοριών και ομάδων που δρουν σε σύνδεση με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αξιοποιούνται σύνδεσμοι οπαδών ως φυτώρια οπαδικών στρατών για την εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων. Στρατοί που καμία σχέση δεν έχουν με τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων των αθλημάτων και των ομάδων, με την αγνή αγάπη που μπορεί να έχει κάποιος για τον αθλητισμό και την ομάδα του.

Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα σε αυτές τις ομάδες συμμετέχουν ετερόκλητες δυνάμεις, ανάμεσά τους και φασιστικά στοιχεία, και ότι πολλές φασιστικές ομάδες θεωρούν τους οπαδικούς συνδέσμους προνομιακό χώρο στρατολόγησης.

Η προκλητική κρατική ανοχή απέναντι στη δράση των φασιστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη, το γεγονός ότι παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τον Οκτώβρη του 2021 στην Ηλιούπολη, και ότι έχουν πέσει στα μαλακά όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις στα ΕΠΑΛ, μόνο αέρα στα πανιά δίνουν στη δράση τέτοιων ομάδων και συμμοριών.

Αυτή λοιπόν είναι η σκληρή πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια, και όποιος νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με μια αναφορά στη βία "από όπου και αν προέρχεται", ή γενικά στη βία, το μόνο που κάνει είναι να μην τοποθετείται συγκεκριμένα πάνω σε δεδομένα περιστατικά και να συγκαλύπτει τις αιτίες αυτών των φαινομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσια συζήτηση για τις εξελίξεις στον αθλητισμό και την οπαδική βία (2022-02-23 00:00:00.0)
Αθικτο... (2022-02-22 00:00:00.0)
Το «πολυεργαλείο» που λέγεται οπαδικός στρατός (2022-02-19 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες της ΚΝΕ στη Σάμο (2022-02-16 00:00:00.0)
Σήμερα ο Αλκης, αύριο εσύ; ΩΣ ΕΔΩ! (2022-02-05 00:00:00.0)
Πολύμορφες μαθητικές δράσεις καταδίκης της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη (2022-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ