Τρίτη 15 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ
Προφυλακίστηκε και ο 11ος των κατηγορούμενων

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, όπου οδηγήθηκε χτες, ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 19χρονος Αλκης τα ξημερώματα της 31ης Γενάρη στην περιοχή Χαριλάου. Κατά την απολογία του ο 20χρονος φέρεται να επανέλαβε τη θέση του ότι αν και ήταν στο σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση, ο ίδιος είχε «περιφερειακό ρόλο». Το μοτίβο αυτό επαναλαμβάνεται από όλους τους συλληφθέντες, που ο ένας αποδίδει την ευθύνη της δολοφονίας σε κάποιον άλλο. Ωστόσο τα στοιχεία του DNA πάνω στον «οπλισμό» (δρεπάνι, μαχαίρια, λοστάρια) που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη δολοφονία του Αλκη και τον τραυματισμό άλλων δύο νέων, φίλων του, φαίνεται ότι μπορούν να δώσουν στοιχεία για τον ρόλο του καθενός εκ των 12 συνολικά συλληφθέντων.

Η προφυλάκιση του 20χρονου ήταν η 11η μέχρι τώρα, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο 12ος της ομάδας, ο 22χρονος που παραδόθηκε χτες στην Αστυνομική Διεύθυνση και ήταν ο οδηγός του τρίτου οχήματος, ενός γκρι Polo που μετέφερε την ομάδα των δραστών στο σημείο της δολοφονίας, και ο οποίος αναζητούνταν. Η οικογένειά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι ο 22χρονος δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση. Οτι «βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού», «δεν συμμετείχε στο επεισόδιο κατά κανένα τρόπο» και «βρισκόταν συνεχώς εντός του αυτοκινήτου». Ολα αυτά μένει να φανούν.

Να καταγραφεί τέλος η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου, ότι «με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνά της» και ότι «η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της». Ουσιαστική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας όμως δεν μπορεί να υπάρξει όσο κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, όσο γίνεται εργαλείο προώθησης ανταγωνιστικών συμφερόντων μεγαλοκαπιταλιστών που συντηρούν και ανδρώνουν οπαδικούς στρατούς, οι οποίοι γίνονται και φυτώρια για διάφορες εθνικιστικές - φασιστικές συμμορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ