Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ιστορικοί περίπατοι με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ

Ιστορικό περίπατο «Στα χνάρια του Αρη και του ΕΛΑΣ» οργανώνει η ΟΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ την Κυριακή 20 Φλεβάρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ.

Με σύνθημα «Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε. Το χτες φωτίζει το σήμερα της πάλης για απελευθέρωση από κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα επισκεφθούν ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες της δράσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν τη Γέφυρα του Γοργοπόταμου, την Καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα, από όπου ξεκίνησε ο Αρης Βελουχιώτης με την πρώτη ένοπλη ομάδα ανταρτών στην περιοχή, καθώς και το ορεινό χωριό Μάρμαρα της δυτικής Φθιώτιδας, όπου σκοτώθηκε ο καπετάν Διαμαντής.

Στα Καλάβρυτα

Επίσκεψη στα Καλάβρυτα την Κυριακή 20 Φλεβάρη διοργανώνουν ο Μαθητικός Τομέας Πάτρας και οι μαθητικές ΟΒ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ.

Με την άφιξη στα Καλάβρυτα θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους ναζί, με αναφορά στα ιστορικά διδάγματα της αντιφασιστικής πάλης, τα συμπεράσματα που δείχνουν ότι «όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να νικήσει, για να ανασάνει ο ήλιος μας μέσα στις γειτονιές του κόσμου»!

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

8 π.μ.: Αναχώρηση από Αγρίνιο (σημείο συνάντησης στα Τρένα).

8.30 π.μ.: Αναχώρηση από Μεσολόγγι (στο σταθμό ΚΤΕΛ).

9.15 π.μ.: Αναχώρηση από Πάτρα (πλ. Τριών Συμμάχων).

11.30 π.μ.: Αφιξη στα Καλάβρυτα.

12 μ.: Συγκέντρωση στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Θα ακολουθήσουν περίπατος στην πόλη και φαγητό, ενώ η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο. Για κρατήσεις θέσεων και περαιτέρω πληροφορίες στο τηλ. 6945.060.255.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ