Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίζουν σήμερα οι ταχυδρόμοι

Αναγκαία όσο ποτέ η ενίσχυση της «Αγωνιστικής Ενότητας»

Εκλογές διενεργούνται σήμερα στο Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας. Η ψήφος των εργαζομένων έχει μεγάλη σημασία, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε κατά την οποία η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Η ενδυνάμωση της «Αγωνιστικής Ενότητας» κρίνεται περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ» μέχρι τις 7 μμ. Τα στελέχη της «Αγωνιστικής Ενότητας» (σ.σ.: αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, πριν δυο χρόνια) δηλώνουν πως κινούνται για τη συσπείρωση των εργαζομένων των ΕΛΤΑ σε αγωνιστική και προοδευτική κατεύθυνση. Οτι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου ενιαίου ταχυδρομείου προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Αρνούνται τη λογική που θέλει το αγαθό της επικοινωνίας, εμπόρευμα και τους καταναλωτές να το αγοράζουν πανάκριβα.

Ετσι, αντιτίθενται στα σχέδια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για θυγατροποίηση και ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση προωθεί το πούλημα μέχρι και 25% της μητρικής και του 50% της θυγατρικής, που δραστηριοποιείται στο χρυσοφόρο χώρο των ταχυμεταφορών. Δηλώνουν ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα θα αγωνιστούν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Για βελτίωση των δύσκολων συνθηκών δουλιάς και για να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα των ταχυδρόμων.

Εξάλλου, η παράταξη παλεύει για την προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, για μειωμένα όρια ηλικίας και αύξηση των συνταξιοδοτικών αποδοχών. Τέλος, καλεί ειδικά τους νεότερους συναδέλφους να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί δε χρωστούν σε κανέναν την πρόσληψή τους στον ΕΛΤΑ και επειδή αν δεν αντισταθούν σήμερα σε ό,τι αντεργατικό προωθεί η κυβέρνηση, θα το βρουν μπροστά τους τα επόμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ