Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), προκειμένου να γίνει ακόμα πιο... ελκυστική η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η κεντρική γραμμή που θα ακολουθηθεί από δω και πέρα για το επόμενο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης, είναι η δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της εταιρίας.

Το σχέδιο που επείγεται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για την ΟΑ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, προβλέπει σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων (δραστική μείωση προσωπικού και των αποδοχών, περαιτέρω ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κλπ.), σημαντική συρρίκνωση του δικτύου, με κατάργηση πολλών γραμμών, καθώς και κατακερματισμό της εταιρίας, προκειμένου να ξεπουληθεί τμήμα - τμήμα. Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει ακριβώς τα ίδια μέτρα που θα έπαιρνε ο κάθε ιδιώτης, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά δε θα αποτύχει το τρίτο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ