Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εκκλησιάζουσες, μια Κωμωδία» στην Πάτρα

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την παράσταση «Εκκλησιάζουσες, μια Κωμωδία», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Πατρέων.

Η παράσταση του Λουκά Θάνου βασίζεται στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη, από τη μετάφραση του Κώστα Ταχτσή. Το έργο έχει διανθιστεί με κείμενα και στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Λουκά Θάνου.

Οπως σημειώνει ο Λ. Θάνος: «Είχα τη μεγάλη τύχη να συναντηθώ, να συνομιλήσω, να συνεργαστώ και να δημιουργήσω με τον παμμέγιστο, τον πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου του αιώνα μας, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, στα τελευταία δημιουργικά μονοπάτια της ζωής του. Από τη δίχρονη αυτή συνοδοιπορία μας προέκυψε το "λυρικό χορόδραμα" που πρωτοπαρουσιάστηκε ως μια σπουδή στο Θέατρο Πέτρας. Μετά τον θάνατο του μεγάλου μας δημιουργού το άφησα, μα πάντα το κρατούσα σαν φυλαχτό, στο βάθος των δημιουργικών ανησυχιών μου.

Μόλις ανέλαβα την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το πρώτο μου μέλημα ήταν να αφιερώσουμε το 2022 στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, και αυτό μου έφερε στο προσκήνιο της σκέψης μου το "λυρικό χορόδραμά" μας». Η συνέχεια στη σκηνή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ