Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ
Καλούν σε στάση εργασίας

Το Σωματείο Τεχνικού Βοηθητικού και Λοιπού Προσωπικού Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής καταγγέλλουν τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που επί μια δεκαετία αποκλείουν τους εργαζόμενους των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟ από την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Γι' αυτόν τον λόγο, μαζί και με άλλα σωματεία εποπτευόμενων φορέων καλούν σε στάση εργασίας, που κήρυξε η ΠΟΘΑ, σήμερα από 8 π.μ. έως 11 π.μ. και σε κινητοποίηση στις 9 π.μ. μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διεκδικούν την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της διυπουργικής επιτροπής, επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες ή στις ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι), και επαναφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις του εν λόγω επιδόματος, με δυνατότητα συμφωνίας μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους δημόσιους εποπτευόμενους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ