Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επεσε παράθυρο σε σχολική τάξη

Το οξυμένο πρόβλημα με τη σχολική στέγη στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου τα περισσότερα σχολικά κτίρια είναι παλιά και υποσυντηρημένα, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο χτες, καθώς από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όταν έπεσε το παράθυρο της τάξης και έσπασε το τζάμι.

Οπως έγινε γνωστό, το ατύχημα έγινε την ώρα του μαθήματος σε τμήμα της Ε' τάξης. Η δασκάλα ζήτησε από έναν μαθητή να ανοίξει το παράθυρο της τάξης προκειμένου να αερίζεται ο χώρος, και εκείνη τη στιγμή το κούφωμα που στηριζόταν σε μεντεσέδες ξηλώθηκε και το τζάμι έγινε θρύψαλα.

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο κτίριο, στο κέντρο της πόλης, το 2019, καθώς είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στατικότητας το κτίριο όπου στεγαζόταν επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το κτίριο αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα της πόλης. Οπως λένε οι εκπαιδευτικοί, «τα κουφώματα είναι από το 1893 και σάπια». Το κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο και υπάρχουν δεσμεύσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων σε ό,τι αφορά τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Εδώ και τρία χρόνια όμως, με ευθύνη του δήμου και του ΑΠΘ, δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει η αποκατάσταση των προβλημάτων στο αρχικό κτίριο όπου στεγαζόταν το σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ