Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με ελλείψεις και σε ακατάλληλο κτίριο το 9ο Ειδικό Σχολείο

Ερώτηση του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας

Σε μία σειρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθήνας και εκτείνονται από ελλείψεις σε υλικά μέχρι το κτίριο που το στεγάζει αναφέρεται με Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας το ΚΚΕ. Πρόκειται για ένα από τα δύο σχολεία που στεγάζονται στο κτίριο, όπου το Σαββατοκύριακο αποκολλήθηκαν σοβάδες από το ταβάνι.

Στην Ερώτηση παρατίθενται τα όσα εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή, για συρρίκνωση των οικονομικών του σχολείου σε βαθμό που να μην μπορούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς να καλύψουν ούτε την αγορά των αναλώσιμων σχολικών υλικών. Ολα αυτά προστίθενται στις χρόνιες ελλείψεις, «με το υπάρχον παιδαγωγικό υλικό να είναι φθαρμένο, πεπαλαιωμένο, ακατάλληλο για τις σύνθετες παιδαγωγικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία. Ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε στοιχειώδη ηλεκτρονικό εξοπλισμό».

«Οι ιδιαίτερες ικανότητες και ανάγκες των παιδιών με αναπηρία καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων, όπως είναι η βιωματική μάθηση, η εποπτικότητα, το παιχνίδι, ενώ η ευρεία χρήση σχολικών εγχειριδίων δεν συνιστάται. Ετσι, η επάρκεια των αναλώσιμων υλικών είναι πρωτίστης σημασίας ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν αλληλεπιδρώντας με τα αντικείμενα, άρα ένας πλούσιος ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι αναντικατάστατος, καθώς κάνει τη μαθησιακή διαδικασία πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα», σημειώνεται.

«Ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είναι αβοήθητοι, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, με μοναδικό τους όπλο την αγάπη τους για τα παιδιά», επισημαίνεται και τονίζεται ότι «κατόπιν αιτήματος που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί στη σχολική επιτροπή (κι ενώ το σχολείο λειτουργεί χωρίς τα απαραίτητα χρήματα ούτε για αναλώσιμα εδώ και 5 μήνες) τα μόνα χρήματα που τους δόθηκαν είναι 300 ευρώ. Το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου και ούτε κατ' ελάχιστο ανταποκρίνεται στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό».

Τα παραπάνω τονίζουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου ζητώντας να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμο και παιδαγωγικό υλικό. Επίσης να γίνουν άμεσα συντηρήσεις, βελτιώσεις στο κτίριο όπου είναι αναγκαίο. Να δρομολογηθεί η δημιουργία νέου σύγχρονου ειδικού σχολείου, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, με βάση τις επιστημονικές εξελίξεις του 21ου αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ