Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση και στη σταθερή δουλειά

Κινητοποίηση σωματείων εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Θεατρολόγων στο υπουργείο Παιδείας

Αμεση κάλυψη των κενών στη Θεατρική Αγωγή αλλά και σε κάθε κλάδο και ειδικότητα, επαναφορά του μαθήματος στο Δημοτικό και επέκταση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών διεκδίκησαν χτες εκπαιδευτικοί με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση απηύθυνε ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) και συμμετείχαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που με αποφάσεις τους στηρίζουν τα παραπάνω αιτήματα.

Στην κινητοποίηση αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για να διδάσκει κάθε εκπαιδευτικός αυτό που έχει σπουδάσει, για πρόσβαση των μαθητών στην ολόπλευρη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, τονίζοντας τη συμβολή της Αισθητικής - Καλλιτεχνικής Παιδείας σε αυτό, ένα δικαίωμα που αντιμετωπίζεται σαν κόστος. Σύμφωνα με τον ΠΕΣΥΘ, σχεδόν 200 θεατρολόγοι που εργάζονταν επί σειρά ετών στην Εκπαίδευση βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία μετά τις προσλήψεις του Γενάρη, και την ίδια στιγμή απαξιώνονται η Καλλιτεχνική Παιδεία και η Αισθητική Αγωγή.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι θα συνεχιστούν οι διεκδικήσεις για κάλυψη όλων των κενών Θεατρικής Αγωγής από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς στα σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε κάθε κλάδο και ειδικότητα, έτσι ώστε κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και αγαπά. Οχι στις αναθέσεις των μαθημάτων ειδικοτήτων, ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα των μαθητών και μαθητριών, όχι σχολεία πολλών ταχυτήτων. Επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε Ε' και Στ' Δημοτικού, διάχυσή του στο Γυμνάσιο ως τρίτου πυλώνα της Αισθητικής Αγωγής και επαναφορά του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο. Διεκδικούν επίσης απόδοση όλων των πραγματικών οργανικών κενών στον κλάδο, σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων και μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Από το βήμα της συγκέντρωσης σωματεία εκπαιδευτικών απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη.

Την κινητοποίηση στήριξε και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, που τονίζει πως «η Τέχνη και ο Πολιτισμός πρέπει να είναι κυρίαρχο συστατικό της μόρφωσης των νέων ανθρώπων και δεν μπορούν τα σχετικά μαθήματα να εξοστρακίζονται από τον βασικό κορμό του σχολείου σε όλες τις βαθμίδες του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση αύριο ενάντια στις απολύσεις (2016-09-27 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για την Αισθητική Αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία (2016-07-01 00:00:00.0)
Για τους θεατρολόγους που διδάσκουν σε σχολεία (2014-06-19 00:00:00.0)
Για τους ηθοποιούς και τους θεατρολόγους που εργάζονται στην εκπαίδευση (2012-01-28 00:00:00.0)
Στην πεπατημένη των ανεπαρκών διορισμών (2004-08-12 00:00:00.0)
"Δεκανίκια" σε μια ανάπηρη παιδεία (1998-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ