Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Ετοιμάζουν τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Με 24ωρη απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δίνουν συνέχεια στην πάλη για την ενιαία λειτουργία και τις θέσεις εργασίας

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των οικογενειών και του λαού των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία για την 24ωρη απεργία το Σάββατο 26 Φλεβάρη και τη νέα κάθοδο στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 12 μ., στο Σύνταγμα.

Με την κυβέρνηση να «τρέχει» τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς και τη διαδικασία των μαζικών απολύσεων, ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποκτά τώρα ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Οπως ακόμη πιο καθοριστική είναι σε αυτήν την κρίσιμη φάση η στήριξη και αλληλεγγύη του λαού και ολόκληρης της εργατικής τάξης, που δύο χρόνια τώρα στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Τα δεδομένα που έχουν προκύψει με την επίδοση της πρόσκλησης για διαβούλευση των απολύσεων, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, όπου απορρίφθηκαν οι προτάσεις της κυβέρνησης, αφού, όπως τονίστηκε, αποτελούν ψίχουλα και κοροϊδία για τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι προτάσεις όπως η απομάκρυνση από τη ΛΑΡΚΟ όλων των εργαζομένων άνω των 55 ετών στερούν από την επιχείρηση έμπειρο προσωπικό και τεχνογνωσία, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διάλυση και το σταμάτημα της ενιαίας παραγωγικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, η ένταση της αλληλεγγύης αποτελούν καθοριστικά όπλα στα χέρια των εργαζομένων και για τη διαδικασία της διαβούλευσης με κυβέρνηση και «ειδικό εκκαθαριστή». Τονίστηκε επίσης ότι τα σωματεία και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και είτε μέσα από τις κινητοποιήσεις είτε μέσα από τη διαβούλευση να αγωνιστούν για τη διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου βρέθηκε χτες το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας στην πύλη του εργοστασίου, με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Πολίτη, να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις και να απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο του Σαββάτου 26 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Παράλληλα, χτες το βράδυ, οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Σωματείου με την «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» συγκάλεσαν σύσκεψη των εργαζομένων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο, καθώς και άλλων εργαζομένων, προκειμένου να γίνουν ενημέρωση και συζήτηση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και να οργανωθεί η κάθοδος στην Αθήνα.

Οργανώνονται και οι γυναίκες

Την κάθοδό τους στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου, συνεχίζοντας να στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ετοιμάζουν και οι γυναίκες, μαζί με τα παιδιά της ΛΑΡΚΟ και της ευρύτερης περιοχής, όπως και αυτοαπασχολούμενοι και κάτοικοι των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών της ΛΑΡΚΟ προχώρησε χτες σε νέα σύσκεψη στον οικισμό της Λάρυμνας, οργανώνοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κάθοδο στο συλλαλητήριο και τη συνολικότερη στήριξη του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης που απολύει τους εργαζόμενους και ξεσπιτώνει τις οικογένειες που διαμένουν στους οικισμούς.

Μαζική κάθοδος

Για μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και όλους όσοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ετοιμάζονται Εργατικά Κέντρα, σωματεία και εργαζόμενοι από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

Λεωφορεία το πρωί του Σαββάτου θα αναχωρήσουν από: Λαμία, 7.30 π.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ Τσαλτάκη. Χαλκίδα, 9.30 π.μ. από το πάρκο Βούρκου και 9 π.μ. από Ψαχνά. Λιβαδειά, 8 π.μ. από Ζάππειο. Θήβα, 9 π.μ. από ΚΤΕΛ με στάση στο Σχηματάρι στις 9.30 π.μ. και στα Οινόφυτα στις 9.45 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ