Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν χτες, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

Σε κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων προχώρησαν χτες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον χώρο της Δικαιοσύνης, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της διαμαρτυρίας πήραν από κοινού το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Δικαστικών Διερμηνέων Αττικής, η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Στην παρέμβαση συμμετείχε ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στηρίζοντας την πρωτοβουλία των σωματείων.

Από το βήμα της κινητοποίησης τα σωματεία απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής και στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη, μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων κλάδων, συλλόγους και μαζικούς φορείς.

«Η κατάσταση σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες είναι πλέον τραγική», κατήγγειλε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Οπως εξήγησε, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και ασκούμενοι δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και διερμηνείς βράζουν στο ίδιο «καζάνι» και πρέπει να οργανώσουν από κοινού τη διεκδίκησή τους για μέτρα προστασίας από την πανδημία, αντιμετώπιση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων και της μεγάλης υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών. Κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πάρουν μέρος στη δράση τους, να πυκνώσουν τις εστίες αντίστασης και στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Στις κινητοποιήσεις με τις οποίες διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους αναφέρθηκε η Δανάη Χέλμη, πρόεδρος του Σωματείου Δικαστικών Διερμηνέων.

«Εχουμε ξεχωριστά προβλήματα αλλά και παρά πολλά κοινά», υπογράμμισε ο Στρατής Δουνιάς, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων. «Αυτό το βήμα που έγινε σήμερα εδώ πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει», τόνισε και κάλεσε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συναντηθούν στο συλλαλητήριο το Σάββατο, αλλά και στην απεργιακή κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων στις 2 Μάρτη.

Την κινητοποίηση και τη συμπόρευση των σωματείων χαιρέτισε η Χαρά Μαρούλη από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Ολγα Μοίραλη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής.

Τα σωματεία διεκδικούν μεταξύ άλλων: Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ. Καθημερινές απολυμάνσεις όλων των χώρων των δικαστηρίων, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, καθώς επίσης σε δικηγορικές εταιρείες και γραφεία. Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δικαστικών υπαλλήλων, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά ιδιαίτερα στα δικαστήρια της Αθήνας. Στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας. Ελεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού. Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ