Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τράπεζα απαιτούσε τα κλειδιά του σπιτιού από τα παιδιά 70χρονης που πέθανε

Καταγγελία από την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Καλαμάτας

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η επιμονή της τράπεζας Alpha Bank να δεσμεύσει διαμέρισμα 70χρονης η οποία απεβίωσε και κηδεύεται σήμερα στην Καλαμάτα, μετά από πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο στο Κρανίδι πριν από δύο χρόνια, μέσα στην καραντίνα του 2020, για χρέη που είχε η άτυχη γυναίκα.

Πρόκειται για θέμα που είχε αναδείξει από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Καλαμάτας, ενώ είχε προχωρήσει και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην τράπεζα απαιτώντας να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός του σπιτιού της γυναίκας, που ζούσε με σύνταξη Πρόνοιας (347 ευρώ), και να δοθεί έστω μια παράταση μέχρι να μετεγκατασταθεί σε άλλο σπίτι μέχρι τον Απρίλη.

Ωστόσο η 70χρονη έχασε τη ζωή της προχτές μετά από καρδιακό επεισόδιο. Παρ' όλα αυτά η τράπεζα, αποθρασυμένη από τους νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, απαιτούσε τα κλειδιά του σπιτιού της από τα παιδιά της!

«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος», τονίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία της η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων, που χτες πραγματοποίησε πικετοφορία στην πόλη και παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, καλώντας σε ξεσηκωμό ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό, με συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο όπου καλούν εργατικά συνδικάτα και λαϊκοί φορείς της πόλης στις 7 μ.μ. (πλατεία 23ης Μάρτη).

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Περιφερειακή Ενότητα, όπου την ίδια ώρα βρίσκονταν και οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, ενώ στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα συμμετείχε ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ).

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!», σημειώνει η Επιτροπή και καταλήγει: «Ακρίβεια - πανδημία - καταστολή, η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων θέλει ανατροπή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ