Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ «ΕUROFERRY OLYMPIA»
Στους 5 οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας

Σε πέντε ανέρχονταν έως χτες το βράδυ οι νεκροί που ανέσυραν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το καμένο κουφάρι του οχηματαγωγού - επιβατηγού «Euroferry Olympia» της εταιρείας «Grimaldi», στο οποίο ξέσπασε φωτιά στις 18/2 στα βόρεια της Κέρκυρας, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι και το οποίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Πλατυγιάλι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από προχτές.

Η πέμπτη σορός ενός άτυχου άνδρα ανασύρθηκε από το 3ο κατάστρωμα το απόγευμα χτες και είχε προηγηθεί άλλη μια ανάσυρση το πρωί. Αναζητούνται ακόμα 6 άνθρωποι.

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά, ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μιας νέας αναπύρωσης της φωτιάς. Συγκεκριμένα, από τους πυροσβέστες γίνεται προσπάθεια, με τη βοήθεια γεννητριών, να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πίεσης οξυγόνου για να ανοίξει ο καταπέλτης, ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι σωστικές δυνάμεις στο 1ο κατάστρωμα.

Οι συγγενείς των εγκλωβισμένων βρίσκονται στην περιοχή και παρακολουθούν από κοντά τις έρευνες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ξαναδούν τους δικούς τους. Η καινούργια αυτή ναυτική τραγωδία επιβεβαιώνει, με την κατάσταση που ήταν το πλοίο - υποσυντήρητο, χωρίς επαρκή μέσα πυρόσβεσης και με άθλιες συνθήκες υγιεινής που παρ΄ όλα αυτά έπαιρνε άδεια απόπλου - ότι πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα των εφοπλιστών και των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που έχουν καθιερώσει το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή στη θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ