Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Οχι στις διαγραφές λόγω απουσιών για σοβαρά προβλήματα υγείας

Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαγράφει σπουδαστές με σοβαρά προβλήματα υγείας, ζητούν με ανακοίνωσή τους σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Αμπελοκήπων, την οποία δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Αττικής.

Σύμφωνα με την καταγγελία των σπουδαστών, «κατά το Γ' εξάμηνο φοίτησης (Χειμερινό 2021), σπουδάστρια της ειδικότητας "Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών" διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που χρήζει συχνής θεραπείας καθιστώντας αναγκαία την παραμονή της σε νοσοκομείο. Κατά το εξάμηνο αυτό, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Αμπελοκήπων, πραγματοποίησε τα μαθήματά της και ολοκλήρωσε την εξεταστική διαδικασία με επιτυχία.

Κατά την έναρξη του Δ' εξαμήνου (Εαρινό 2022), η συνάδελφός μας στερήθηκε τη δυνατότητα ανανέωσης της εγγραφής της. Με την έναρξη ισχύος της Απόφασης Κ5/160259/2021 (ΦΕΚ 5837/τ.Β'/15.12.2021) θεωρήθηκε ανέφικτη η συνέχεια της κατάρτισής της, και κατόπιν επικοινωνίας με τη διεύθυνση, ενημερώθηκε ότι δεν προβλέπεται η κάλυψη των απουσιών της ακόμα και με την προσκόμιση των απαραίτητων ιατρικών δικαιολογητικών.

Επιπλέον, δεύτερη σπουδάστρια του τμήματός μας, με διαφορετικής φύσεως ιατρικά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτούνται μεγάλα διαστήματα απουσίας της από τα μαθήματα, κινδυνεύει να ξεπεράσει το νόμιμο όριο απουσιών, σε βάρος πραγματοποίησης της θεραπείας της».

Οι σπουδαστές ζητούν ειδικά μέτρα και τηλεκπαίδευση για τις σπουδάστριες που θέλουν να ολοκληρώσουν την κατάρτισή τους, να μην κοπεί κανείς και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία στις σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ