Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Στο στόχαστρο του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ ανήλικα παιδιά

Η μικρή Παλαιστίνια που χτυπήθηκε από τη βομβίδα κρότου
Η μικρή Παλαιστίνια που χτυπήθηκε από τη βομβίδα κρότου
Την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για το ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στο δράμα του Παλαιστινιακού λαού, στηρίζοντας το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με το οποίο μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση έχει αναβαθμισμένες σχέσεις.

Οπως αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ, Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν την Κυριακή σε παιδιά στην Πύλη της Δαμασκού στην Ιερουσαλήμ, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και Παλαιστινίων που γιόρταζαν μια μουσουλμανική γιορτή στην Ιερουσαλήμ.

Μια μικρή Παλαιστίνια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς η ισραηλινή αστυνομία τη στόχευσε με βομβίδα κρότου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν και ένα 12χρονο κορίτσι.

Επιπλέον, δεκάδες μαθητές υπέστησαν ασφυξία όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν δακρυγόνα σε σχολείο στο χωριό Τελ, νοτιοδυτικά της Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Οχθη, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA.

Ο Ισάμ Σέιφι, μέλος της «Φατάχ», είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που στρατιώτες στόχευσαν μαθητές στο συγκεκριμένο Λύκειο αρρένων του χωριού. Οπως ανέφερε, οι στρατιώτες, που σταθμεύουν σε μια στρατιωτική σκοπιά που βρίσκεται κοντά στο χωριό, στοχεύουν τακτικά μαθητές την ώρα που αποχωρούν από το σχολείο.

Επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στο Ισραήλ

Στο μεταξύ, ο Γερμανός καγκελάριος Ο. Σολτς πραγματοποίησε χτες την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, στο φόντο των αντιθέσεων των δύο χωρών γύρω από τα παζάρια στη Βιέννη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και τις εξελίξεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ν. Μπένετ και πήγαν μαζί στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος «Γιαντ Βασέμ» της Ιερουσαλήμ. Εκεί ο Σολτς είπε ότι η Γερμανία «θα στηρίζει πάντα» το Ισραήλ.

Σε δηλώσεις μετά την ιδιαίτερη συνάντησή τους ο Σολτς αναφέρθηκε και στις έμμεσες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι αυτές θα πρέπει «τώρα» να οδηγήσουν σε συμφωνία, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει άλλη καθυστέρηση. «Πρέπει να πούμε "ναι" σε κάτι που φαίνεται καλή και λογική λύση», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητικό παραλήρημα του Νετανιάχου περί ...πολέμου «πολιτισμού εναντίον βαρβάρων» (2024-07-25 00:00:00.0)
Διαμορφώνει κλίμα για γενικευμένο χτύπημα στο Ιράν (2024-04-23 00:00:00.0)
«Ζεστή» την πλάτη του Ισραήλ για να συνεχίσει τη σφαγή κρατά η ΕΕ (2023-11-14 00:00:00.0)
«Αταλάντευτη στήριξη» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» (2021-08-31 00:00:00.0)
Με πολλές συμφωνίες φεύγει η Μέρκελ (2008-03-19 00:00:00.0)
Περιοδεία Νετανάχιου στην ΕΕ υπό τη σκιά της αυξανόμενης έντασης (1996-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ