Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΘ
Πανάκριβο το ιδιωτικό κυλικείο

Διαμαρτυρία φοιτητών χθες στην Κοσμητεία, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ

Την άμεση μείωση των τιμών των προϊόντων του κυλικείου στο βαθμό που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες των φοιτητών και των εργαζομένων στο χώρο, ζητούν οι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις από την επόμενη βδομάδα. Το κυλικείο της σχολής τους νοικιάζεται στην αλυσίδα καταστημάτων «Γρηγόρης» έναντι 3-3,5 εκατ. δραχμών το μήνα. Οι τιμές, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές είναι υπερβολικά μεγάλες για την τσέπη τους, αν αναλογιστεί κανείς ότι για μια τυρόπιτα ή σπανακόπιτα πρέπει να πληρώσουν 500 δρχ. ή 1,47 ευρώ και για ένα σάντουιτς 600 δρχ. ή 1,76 ευρώ.

Χθες με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας επιδόθηκε στην Κοσμητεία της Σχολής, κείμενο το οποίο υπογράφουν 200 φοιτητές και 10 καθηγητές. Από τη Δευτέρα οι φοιτητές προτίθενται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κυλικείου, μέχρι σε πρώτη φάση να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων.

Επίσης διεκδικούν: «Τη λειτουργία του κυλικείου με σκοπό την εξυπηρέτηση των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων στο χώρο και όχι με σκοπό την αντικατάσταση κονδυλίων που παύει να χορηγεί το υπουργείο. Τον αναπροσανατολισμό της πολιτικής του πανεπιστημίου γύρω από αυτό το ζήτημα με κατεύθυνση να περάσει ο έλεγχος των κυλικείων στους Φοιτητικούς Συλλόγους».

Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα στο πανεπιστήμιο δείχνουν όλο και πιο καθαρά το ρόλο και το χαρακτήρα που επιθυμείται να προσδοθεί στο πανεπιστήμιο. Μάλιστα σημειώνουν πως αυτό επιβεβαιώνεται και από τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει η ανάθεση, δηλαδή την περίοδο που προωθείται το νομοσχέδιο για την οικονομική αυτοτέλεια των ΑΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ