Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Οχι στο ιμπεριαλιστικό μακελειό και μέτρα προστασίας του λαού στο επίκεντρο των διεκδικήσεων

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
«Ως εδώ με την ακρίβεια, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και τη μετατροπή της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο», βροντοφώναξαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, φοιτητές, συνταξιούχοι και γυναίκες λαϊκών στρωμάτων, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που έγιναν χτες σε Βόλο και Καρδίτσα.

Στον Βόλο, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας μίλησαν ο Θοδωρής Καραγιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, η Ρίτσα Κωττή εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, ο Γιώργος Ρούσσας εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ο Ντίνος Μηνδρινός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου, ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, και ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

Στις παρεμβάσεις τους στάθηκαν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο γεγονός ότι ο νομός Μαγνησίας έχει μετατραπεί σε ορμητήριο και στόχο, αφού υποδομές σαν αυτές στο Στεφανοβίκειο χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα από τους Αμερικάνους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η ανάγκη προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού, μέσα από τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να κατοχυρώνουν σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού, ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης των αγροτών.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ολα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και δράση

Στην Καρδίτσα, μαζί με τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς και συμβασιούχους στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, σημαντική ήταν η συμμετοχή των βιοπαλαιστών αγροτών με το πανό της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, που έστειλαν το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα επιβίωσης. «Μπορεί να μην ικανοποιήθηκαν τα βασικά μας αιτήματα, αλλά από τα μπλόκα φύγαμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Χαιρέτισαν ο Αριστείδης Μπαντής εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων της πρώην Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, 9 χρόνια μετά το κλείσιμο της ΕΑΣ, η Μαρία Μήγκα εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Καθαριστριών Νοσοκομείου, που κατήγγειλε το εργασιακό καθεστώς που βιώνουν, τονίζοντας ότι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, ο Γιώργος Βαγγελάκος, πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθήρου, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων, η Κλεοπάτρα Ζούκα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, και ο Στράτος Ροδίτης, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης.

Σήμερα το συλλαλητήριο στη Λάρισα

Σήμερα στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα γίνει το συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ