Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι της «MARKET IN» στα Γιάννενα

Μέρα πανελλαδικής δράσης χτες με εξορμήσεις και παρεμβάσεις

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Με εξορμήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από υποκαταστήματα της «Market In» προχώρησαν σωματεία του εμπορίου χτες σε Γιάννενα και Αττική, στο πλαίσιο της μέρας δράσης, για τη στήριξη του αγώνα και των αιτημάτων των 11 εργαζομένων στο υποκατάστημα των Ιωαννίνων που από το 2017 διεκδικούν τις θέσεις εργασίας, δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές.

Στα Γιάννενα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Χ. Τρικούπη και της Καλούτσιανης. Στην Αττική ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχώρησε σε παρεμβάσεις σε σούπερ μάρκετ της «Market In» στο Θησείο και τα Πετράλωνα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα σε Κυψέλη, Αιγάλεω, Ιλιον και Περιστέρι. Οι συνδικαλιστές μοίρασαν την ανακοίνωση των σωματείων του εμπορίου, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να εκφράζεται θετικά στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων τους από τα Γιάννενα.

Η πρωτοβουλία της μέρας πανελλαδικής δράσης στα «Market In» οργανώθηκε με αφορμή την εκδίκαση συμφιλιωτικής διαδικασίας στον ΟΜΕΔ Αθήνας, με την Χριστίνα Τουλκιαρίδου, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και εργαζόμενη στη «Market In», να σχολιάζει ότι πρόκειται για μια διαδικασία - παρωδία αφού κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μία τηλεδιάσκεψη όπου στήθηκε κληρωτίδα τύπου «Τζόκερ» για την επιλογή των διαμεσολαβητών. «Εχουμε πείρα από αντίστοιχες διαδικασίες. Το δικαίωμά τους οι εργαζόμενοι το επιβάλλουν με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, με την αλληλεγγύη των συναδέλφων όλου του κλάδου. Η κυβέρνηση μπορεί να καμώνεται πως κρύβεται πίσω από τον ΟΜΕΔ που ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη πλασάρει ως ανεξάρτητη αρχή, όμως δεν μπορεί να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που βάζουν πλάτη στην εργοδοτική αυθαιρεσία της "Market In" να αγνοεί 5 δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα κόστος», τόνισε, για να καταλήξει ότι αυτό το κράτος είναι αντεργατικό με όποιο κόμμα και να βρίσκεται στην κυβέρνηση.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ