Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
«Διαταγή» στους εργαζόμενους να δουλεύουν απλήρωτοι

Τη δικαστική απόφαση που νομιμοποιεί την απληρωσιά καταγγέλλει το Σωματείο

Την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ» ενάντια στην προσωρινή διαταγή που εξασφάλισε η εργοδοσία, με την οποία παγώνει τις οικονομικές απαιτήσεις του προσωπικού ως προς τα δεδουλευμένα τους, όπως και το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, αποφάσισε το δικαστήριο της Βέροιας. Μια απόφαση που ευθυγραμμίζεται ξεκάθαρα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του «Βαρβαρέσου» διεκδικούν δεδουλευμένα 7,5 μηνών, βρίσκονται στα όρια της οικονομικής ανέχειας και δίνουν έναν σκληρό αγώνα απέναντι στην εργοδοσία και στο κράτος των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον «Βαρβαρέσο» καταγγέλλει «την απόφαση των αστικών δικαστηρίων, που απαγορεύει στους εργαζόμενους της επιχείρησης να διεκδικήσουν είτε νομικά, είτε αγωνιστικά μέσω της επίσχεσης εργασίας, τα δεδουλευμένα τους, οδηγώντας τους στην αναγκαστική εργασία.

Καταγγέλλουμε και την εργοδοσία, που αξιοποιώντας τέτοιες αποφάσεις ουσιαστικά μας "διατάζει" να εργαστούμε, ενώ παραμένουμε απλήρωτοι κοντεύοντας τους 8 μήνες, και όλα αυτά για να εξυγιανθεί η εταιρεία και να έρθει ο νέος "επενδυτής".

Η συγκεκριμένη απόφαση, "διαταγή" ουσιαστικά, βάζει το εκβιαστικό δίλημμα στους εργαζόμενους ή να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι ή να παραιτηθούν, χάνοντας τις αποζημιώσεις τους. Δηλαδή μας απαγορεύουν το δικαίωμα, όταν δεν πληρωνόμαστε, να διεκδικούμε αγωνιστικά τα δεδουλευμένα μας».

Το Σωματείο τονίζει ότι μπροστά σ' αυτήν την επίθεση του «δούλευε και μη μιλάς», ακόμα και απλήρωτος, οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν: Να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούν: Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Χορήγηση 3.000 ευρώ από το υπουργείο ως άμεση ενίσχυση, για να μπορέσουν να ζήσουν. Να διαγραφούν δημοτικά τέλη, πάγωμα δανείων και λογαριασμών σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, να μην πλειστηριαστεί σπίτι απλήρωτου εργαζόμενου. Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στον «Βαρβαρέσο» (2023-03-15 00:00:00.0)
Φτάνει πια με την απληρωσιά και την αβεβαιότητα για να θησαυρίζει η εργοδοσία! (2022-02-11 00:00:00.0)
Κόντρα στην απληρωσιά και τις απολύσεις διεκδικούν ΣΣΕ με αυξήσεις (2022-02-04 00:00:00.0)
Εντείνεται η απλήρωτη εργασία (2011-07-09 00:00:00.0)
Τους κόβουν τα ένσημα της επίσχεσης (2010-02-10 00:00:00.0)
Προκαλεί ξανά ο Αλαφογιάννης (2005-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ