Κυριακή 24 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εδώ και 18 χρόνια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία διορίζεται από το υπουργείο Παιδείας αντί να υπάρξει εκλεγμένη Σύγκλητος. Επίσης, από την ημέρα της ίδρυσής του η έλλειψη κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής είναι ένα ακόμα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση προκειμένου να δοθεί λύση πρωτίστως στα δύο αυτά βασικά ζητήματα. Και, προτείνουν για την επίλυση του προβλήματος να αξιοποιηθούν όλα τα κτίρια του Παλαιού Φρουρίου της πόλης, για να στεγαστούν τα τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου και ταυτόχρονα απαιτούν την άμεση αυτονόμηση του Ιδρύματος με νομοθετική ρύθμιση.

Η ευθύνη των κυβερνήσεων και των τοπικών εκφραστών τους για την κρίση στην οποία έχει περιέλθει το Ιδρυμα, καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την πολιτική υποβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με σκοπό τη στενότερη και αποδοτικότερη υπαγωγή της στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Οι φοιτητές δεν έχουν την αυταπάτη ότι αυτοί που δημιούργησαν και συντήρησαν το πρόβλημα τόσα χρόνια μπορούν να δρομολογήσουν τη λύση του ή ότι «η αυτονόμηση θα λύσει τα πάντα», γιατί η αλλαγή της διοίκησης δε σημαίνει και την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους πολύμορφα, σε συντονισμό με μαζικούς φορείς. Η υπόθεση του Πανεπιστημίου αφορά όλο τον κερκυραϊκό λαό, τα ζητήματα της παιδείας αφορούν την κοινωνία ολόκληρη. Γι' αυτό και ο αγώνας είναι κοινός: φοιτητές, καθηγητές και πλήθος εργαζομένων συγκρότησαν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Πανεπιστήμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ