Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Παγκόσμια επίδοση από τον Τεντόγλου

Eurokinissi Sports

Το εξαιρετικό του ταλέντο απέδειξε για μία ακόμα φορά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου και έφτασε σε άλλη μια μεγάλη διεθνή επιτυχία, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Δείχνοντας και πάλι την περίοδο φόρμας που διανύει, ο Ελληνας άλτης κατέκτησε την πρωτιά στο αγώνισμα χάρη στο τελευταίο του άλμα, στα 8,25 μ. Πριν από τη σπουδαία αυτή επίδοση, μάλιστα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στις προηγούμενες προσπάθειές του είχε πετύχει άλματα πάνω από τα 8 μέτρα (8,14, 8,20, 8,09, 8,17, 8,22). Στον ίδιο αγώνα 2ος ήταν ο Σουηδός Μόντλερ με 8,22 μ. και 3ος ο Κουβανός Λεσκάι με 8,01 μ.

Με τη νέα εντυπωσιακή του εμφάνιση ο Τεντόγλου απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται το φαβορί για το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστό Στίβου που θα διεξαχθεί στο ίδιο στάδιο την περίοδο 18-20/3.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στο μίτινγκ, η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν άκυρη στον τελικό των 60 μ. ενώ είχε προκριθεί με 7.34. Δεν αγωνίστηκε στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, λόγω μυικού προβλήματος.

Απογείωση του Ντουπλάντις στο επί κοντώ

Ο Αμερικανοσουηδός Μόντο Ντουπλάντις ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε στους αγώνες του Βελιγραδίου, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με επίδοση στα 6,19 μ. Ο Ντουπλάντις βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από τον Φλεβάρη το 2020 στη Γλασκόβη με 6,18 μ., δείχνοντας γιατί θεωρείται το κορυφαίο όνομα στο αγώνισμα αυτήν τη στιγμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ