Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Δικαίωση ΠΑΣ και αλλαγή δεδομένων για εξάδα

Αλλαγή δεδομένων στον τελικό καταρτισμό της πρώτης εξάδας της Super League 1 που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ έφερε η χτεσινή δικαίωση του ΠΑΣ Γιάννινα στην έφεση για την τιμωρία των -5 βαθμών που του είχε επιβληθεί. Σημειώνεται πως η ποινή αφορούσε παρατυπίες στην αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος που είχε πραγματοποιηθεί το 2015. Μετά τη δικαίωση επιστρέφουν οι βαθμοί στον ΠΑΣ και πλέον ανεβαίνει στην 6η θέση της βαθμολογίας (έχει πλέον 40 β.). Προσπέρασε έτσι τον ΟΦΗ που έμεινε 7ος με 37 β. και αρχικά βρέθηκε στην πρώτη εξάδα μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος την Κυριακή 6/3.

Σε αυτήν ξεχώρισαν επίσης η νίκη του Αρη επί του Ολυμπιακού με 2-1 (η πρώτη ήττα για τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους») καθώς και αυτές των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ επί του Ατρομήτου εκτός με 2-0 και Αστέρα Τρίπολης εντός με 2-1, αντίστοιχα. Αλλα αποτελέσματα: Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0, Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-2, Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2.

Η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου: Ολυμπιακός 65, ΠΑΟΚ 53, ΑΕΚ 46, Αρης 45, Παναθηναϊκός 42, ΠΑΣ Γιάννινα 40, ΟΦΗ 37, Αστέρας Τρίπολης 35, Παναιτωλικός 32, Βόλος 30, Ιωνικός 26, Ατρόμητος 23, Λαμία 18, Απόλλων Σμύρνης 13.

Τα πλέι οφ και άουτ

Οι ομάδες της πρώτης εξάδας, μεταφέροντας τους βαθμούς της κανονικής περιόδου, θα αγωνιστούν στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ με σκοπό την ανάδειξη του πρωταθλητή και τον καθορισμό των θέσεων για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αντίθετα, οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα μετάσχουν στη διαδικασία των πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία. Ο τελευταίος της συγκεκριμένης διαδικασίας υποβιβάζεται απευθείας ενώ ο 13ος θα αγωνιστεί σε αγώνες - μπαράζ με τον δεύτερο της SL2. Η κλήρωση για τα πλέι οφ και άουτ έχει προγραμματιστεί για σήμερα από τη διοργανώτρια Super League 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ