Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ
Δεν αποδεχόμαστε τα μέτρα - ψίχουλα, δεν θα επιτρέψουμε να μας φιμώσουν

«Δεν θα περάσει η απαγόρευση» απαντούν στις απαράδεκτες παρεμβάσεις της αστυνομίας ενάντια στη σημερινή τους κινητοποίηση

Συγκέντρωση με τα αυτοκίνητά τους σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ. στη συμβολή της Λεωφόρου Καβάλας και της Σπύρου Πάτση και μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας μέτρα στήριξης για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί.«Πανδημία, ακρίβεια, χρέη, κόστος καυσίμων, αναδουλειά έχουν κάνει την καθημερινότητά μας αφόρητη. Δεν πάει άλλο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι Επιτροπές καταγγέλλουν την απαράδεκτη παρέμβαση του διοικητή της τροχαίας Αττικής και του Αττικάρχη που τους ανακοίνωσαν ότι η τροχαία δεν θα επιτρέψει την προγραμματισμένη αυτοκινητο-πορεία στο υπουργείο, αλλά θα επιτραπεί να πάνε στο Σύνταγμα μόνο 8 αυτοκίνητα! Η κυβέρνηση αφού ανακοίνωσε «μέτρα - ψίχουλα για την ακρίβεια στα καύσιμα, που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, επιδιώκει τώρα να μας φιμώσει και να βάλει εμπόδια και στο δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε με όποια μορφή επιλέγουμε για τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζουν.

«Η απαγόρευση δεν θα περάσει. Ούτε βήμα πίσω. Δίνουμε αγώνα για τη δουλειά μας και την οικογένειά μας», ξεκαθαρίζουν οι Επιτροπές Αγώνα και καλούν όλους τους ταξιτζήδες στην κινητοποίηση.

80 λεπτά η αύξηση - 15 λεπτά τα ψίχουλα της κυβέρνησης

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι Επιτροπές κάνουν λόγο για ψίχουλα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργήσει η ακρίβεια, οι αυξήσεις στα καύσιμα, οι ανατιμήσεις στην Ενέργεια και σε όλα τα προϊόντα. «Από τη μια η κυβέρνηση μας τα παίρνει χοντρά με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ και από την άλλη μας δίνει ψίχουλα. Εδώ και έναν μήνα καθημερινά οι απώλειες στο "μεροκάματό" μας είναι 10 ευρώ μόνο από τα καύσιμα. Η αύξηση είναι 70 - 80 λεπτά και το "δώρο" της κυβέρνησης είναι 15 λεπτά», επισημαίνουν.

«Η αξιοπρέπειά μας και η επιβίωσή μας δεν μπορούν να εξαγοραστούν με 200 ευρώ τον Απρίλη», ξεκαθαρίζουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί και διεκδικούν: Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε όλα τα καύσιμα. Κρατική επιδότηση για να καλυφθούν οι αυξήσεις όσο διαρκεί η κρίση. Φθηνότερα τιμολόγια για ηλεκτρική ενέργεια και καμιά διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ