Σάββατο 19 Μάρτη 2022 - Κυριακή 20 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο πλευρό τους σωματεία και μαζικοί φορείς

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής. Συγκεκριμένα, μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους διαδήλωσαν το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας και αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελεύθερων Επαγγελματιών Γεωπόνων, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επίσης παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΤ ΠΑΔΑ και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, κάνοντας όλοι μαζί πράξη το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές στο συλλαλητήριο: «Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά».

Κοινός αγώνας ενάντια στον κοινό αντίπαλο

«Η Ομοσπονδία, τα συνδικάτα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις βιομηχανίες του κλάδου που συσκευάζουν τα προϊόντα που παράγετε με σκληρή δουλειά, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα σας», σημείωσε ο Θανάσης Κολιζέρας από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συγκέντρωση. Οπως εξήγησε, τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων αφορούν «την εργατική τάξη, τις λαϊκές οικογένειες, που πλήττονται από την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».


Eurokinissi

Αναδεικνύοντας την ανάγκη του κοινού αγώνα εργατών και αγροτών, επεσήμανε πως «είναι ξεκάθαρο, περισσότερο από ποτέ, ότι έχουμε κοινό αντίπαλο, που είναι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι. Αυτοί καρπώνονται τον ιδρώτα, τον μόχθο της εργατικής τάξης, καταληστεύουν την παραγωγή της αγροτιάς. Αυτοί θησαυρίζουν, είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε τώρα με τον πόλεμο στη γειτονιά μας, αυξάνουν σε δυσθεώρητα ύψη τα κέρδη τους, βάζουν εκατομμύρια ευρώ στα σεντούκια τους, σε αντίθεση με όλους εμάς, τις λαϊκές οικογένειες που αγωνιούμε και ματώνουμε για ένα κομμάτι ψωμί και βλέπουμε τη ζωή μας να γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη». Κλείνοντας, κάλεσε τους βιοπαλαιστές της υπαίθρου να δώσουν το «παρών» μαζί με τους εργαζόμενους στην απεργία στις 6 Απρίλη, να συμβάλουν ώστε να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα «σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

Ο αγώνας των αγροτών «μας αφορά όλους και πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας», γιατί συνδέεται με την πρόσβαση του λαού σε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, ξεκαθάρισε η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας επίσης στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ