Τετάρτη 23 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αύριο η κινητοποίηση ενάντια στον ελλιμενισμό του «Ντε Γκολ»

Αύριο, Πέμπτη 24 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πασαλιμάνι, πραγματοποιείται η κινητοποίηση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» στο λιμάνι.

Οπως σημειώνει το ΕΚΠ στο κάλεσμά του: «Η εργατική τάξη στην Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να στοιχηθεί πίσω από τον έναν ή τον άλλο ιμπεριαλιστή. Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται απέναντι από τις επιδιώξεις και τους στόχους όλων αυτών που σήμερα διεξάγουν τον πόλεμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να γίνονται κιμάς στα κανόνια τους».

Ενώ προσθέτει πως «οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και παντού πρέπει να στρέψουμε την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που καθημερινά χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στον γύψο οι αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, στην ανεργία, στην υπογραφή ΣΣΕ. Αντίθετα, χρειάζεται ενίσχυσή τους για την άμεση ανακούφιση του λαού από τις επιπτώσεις της κρίσης και του πολέμου που μαίνεται.

Τα συμφέροντα του λαού μας δεν βρίσκονται στη βαθύτερη εμπλοκή σ' αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Εχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Διαχρονικά έχουν δώσει γην και ύδωρ στους φονιάδες των λαών».

Σε αυτό το πλαίσιο καταγγέλλει την άφιξη στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ», που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικανικό «Χάρι Τρούμαν» και δεκάδες υποστηρικτικά πλοία.

«Είναι ανεπιθύμητοι!», τονίζει το ΕΚΠ και προσθέτει: «Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον λαό μας, μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Τέλος, το ΕΚΠ καλεί «την εργατική τάξη, τον λαό του Πειραιά να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική. Τα σωματεία - μέλη μας άμεσα, μαζικά, μαχητικά να πούμε: ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας».

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν ακόμη η ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, η ΠΕΜΕΝ, Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ